Έκθεση γελοιογραφίας στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας



Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 19:00μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας  «Με το Πενάκι των γελοιογράφων» στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας .

Πρόκειται  για μια κοινή πρόσκληση του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας και του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας προς την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Η έκθεση αποτελείται από 71 έργα ελλήνων γελοιογράφων, με κυρίαρχο θέμα στα σκίτσα την επικαιρότητα και την κατάσταση της χώρα μας.

Το «πενάκι»  των γελοιογράφων  μετατρέπεται σε ένα όπλο απέναντι στην κατήφεια και την «διάχυτη κατάθλιψη » που περνάμε. Οι έλληνες ακόμα και στα δύσκολα δεν χάνουν το χιούμορ τους, αντίθετα μέσα στην κρίση βρίσκουν περισσότερο χιούμορ.

Είμαστε περήφανοι που η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας και φιλοξενούμε πρώτοι μια τόσο ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο της Πτολεμαΐδας.

Για άλλη μια φορά η σπουδαία συνεργασία που έχουμε τα τελευταία χρόνια  με το  Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας φέρνει στην πόλη μας, μια ακόμα ιδιαίτερη εκδήλωση και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Παπαθανασίου Γεώργιο.
 

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.