Ο Θαλάσσιος Κόσμος σας προτείνει: Ψάρι με κεφάλι με βασιλικό & ελιές…
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια, Χρόνος Προετοιμασίας: 40 περίπου λεπτά, Υλικά: για 4 άτομα |
Υλικά:
• 1 1/2Kg (περίπου) ψάρι με κεφάλι «Θαλάσσιος Κόσμος»
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
• 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
• περίπου 10-12 ελιές
• μερικά φύλλα βασιλικού
• 2 κουταλιές κουκουνάρι
• αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Χαράζουμε τα ψάρια στα πλευρά και βάζουμε λίγο σκόρδο και βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε όλο τους το σώμα και τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί. Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ραντίζουμε με το κρασί. Μοιράζουμε στο ταψί τις κομμένες σε κομμάτια ελιές.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι η πέτσα των ψαριών να γίνει τραγανή. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το κουκουνάρι και σερβίρουμε αμέσως
Tip: Χρησιμοποιήστε τσιπούρα, μουρμούρα, φαγκρί ή συναγρίδα για τη συγκεκριμένη συνταγή! Διαλέξτε απολεπισμένα – απεντερωμένα ψάρια «Θαλάσσιος Κόσμος», για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή!