Έναρξη μαθημάτων φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Εργαστήρι «Φωτοδίοδος»

Η πρώτη τεχνική ανακάλυψη για τον άνθρωπο είναι η γραφή. Η δεύτερη, που άλλαξε την πορεία του ανθρωπίνου πολιτισμού, είναι η ανακάλυψη της τεχνικής εικόνας, της φωτογραφίας. Ζούμε βυθισμένοι μέσα στις εικόνες. Μπορούμε άραγε να αξιολογήσουμε ή να κατανοήσουμε αυτό που βλέπουμε; Ποια η χρήση και η χρησιμότητα των φωτογραφιών; Υπάρχουν πολλές γλώσσες ανάγνωσης των εικόνων; Ή, ακόμη, υπάρχουν πολλές αναγνώσεις μιας εικόνας; Τι σχέση έχει η ποίηση με την καλλιτεχνική φωτογραφία; Τι σημαίνει προσωπικό φωτογραφικό έργο; Τι είναι τελικά και πώς χρησιμοποιείται αυτό το μαγικό κουτί που λέγεται φωτογραφική μηχανή;

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι ‘Φωτοδίοδος’ του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης ξεκινάει τον νέο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για την περίοδο 2013-14. Τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στον χώρο του εργαστηρίου μας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης (κοντά στην περιοχή του ΚΤΕΛ). Η συνάντηση των ενδιαφερόμενων θα γίνει στις 8.30 μ. μ., την Τετάρτη 9/10/2013, στον ίδιο χώρο.  Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλ. 24610-24467 καθημερινά από τις 4.00 έως τις 6.00 μ. μ. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ‘Φωτοδίοδος’, εδώ και δέκα χρόνια, οργανώνει μαθήματα και εκδηλώσεις για την φωτογραφία. Είναι από τα πιο γνωστά φωτογραφικά εργαστήρια στον χώρο και οι περισσότεροι τοπικοί ερασιτέχνες φωτογράφοι προέρχονται από αυτό. Έχει πάντα ενεργό παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και πρωτοπορεί με τις καινοτόμες φωτογραφικές του προτάσεις και εκδηλώσεις. Αποτελείται από μια ομάδα ανήσυχων φωτογράφων που χαρακτηριστικό τους είναι η αστείρευτη ενέργεια δημιουργίας σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα στην ιστοσελίδα μας:
http://www.photodiodos.gr/community/index.php?topic=47.0

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.