Ανοίγει το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα Σέρβια

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα Σέρβια. Την σχετική ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή και αφού είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Κοζάνης Αναστάσιο Γκλούμπο.
 
Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του κ. Γκλούμπου η έναρξη λειτουργίας του ΓΕΦ Σερβίων και αφού πριν είχαν ξεπεραστεί τα τεχνικά ζητήματα που σχετίζονταν με την διασύνδεση του Γραφείου με τα κεντρικά συστήματα (TAXISNET) της ΔΟΥ Κοζάνης.

Η λειτουργία του ΓΕΦ στα Σέρβια ήταν αίτημα της Δημοτικής Αρχής από την περίοδο του κλεισίματος της ΔΟΥ Σερβίων προς την τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών(Δεκέμβριος 2011) αλλά και μετέπειτα όταν ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού δεν συμπεριλαμβάνονταν αρχικά στους δήμους όπου θα ιδρύονταν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Μέσα από μια σειρά επιστολών, επαφών και συναντήσεων του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού με αρμόδιους παράγοντες στην Αθήνα αλλά και στην Κοζάνη επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας του ΓΕΦ στα Σέρβια που αποφασίστηκε τελικά από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Τεχνικά ζητήματα δεν επέτρεψαν την άμεση λειτουργία του ΓΕΦ όπως είχε ενημερώσει από τότε ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης. Αυτά τα ζητήματα έπαψαν να υφίστανται εδώ και λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση και την ένταξη της ΔΟΥ Κοζάνης στο νέο TAXIS.
 
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τους πολίτες για σημαντικό ποσοστό των υπηρεσιών που παρέχουν οι ΔΟΥ και θα λειτουργήσει στο κτίριο του ΚΕΠ Σερβίων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπως  είχε προταθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
 
Επίσης ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού θα διαθέσει στο ΓΕΦ τον απαραίτητο εξοπλισμό (γραφεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.α.) ενώ θα αναλάβει και τα έξοδα λειτουργία του (πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.