Νέα φοροεπιδρομή: Υπερδιπλάσιοι φόροι για εκατομμύρια πολίτεςΦόρος από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια – Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές – Σύστημα εσόδων εξόδων στα χωράφια – Ανεβαίνει ο φορολογικός συντελεστής για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επιπλέον φόρους ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσουμε τη νέα χρονιά ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος των 2.8 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα επιτευχθεί κυριολεκτικά μέσα από τις τσέπες των πολιτών μιας και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς εισοδήματα από ενοίκια, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποτελέσουν τις κύριες πηγές.

Συνολικά στόχος είναι να συλλεχθούν φόροι ύψους 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι θα προκύψουν όπως όλα δείχνουν από την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισόδημα μόνο μέσα από ενοίκια θα επιβαρυνθούν σημαντικά, καθώς χάνεται το αφορολόγητο των 5.000 και θα κληθούν να πληρώνουν φόρο από το 1ο ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια θα φορολογούνται με συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και με 33% συντελεστή για τα παραπάνω ποσά.

Πλήγμα όμως θα δεχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων ο φορολογικός συντελεστής θα είναι 26%, δίχως κανένα αφορολόγητο.

Ο ίδιος συντελεστής θα ισχύσει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μέχρι σήμερα επιβαρύνονταν με 20%.

Από το στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε οι αγρότες, οι οποίοι θα υποχρεούνται να κρατάνε βιβλία εσόδων – εξόδων, ενώ παρελθόν θα είναι οι φοροαπαλλαγές από έκπτωση φόρου για τόκους δανείων πρώτης κατοικίας, για δίδακτρα, ασφάλιστρα και ενοίκια.

newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.