Σοβαρό πρόβλημα με το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας



Από τον Σεπτέμβριο του 2009, το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας εγκατέλειψε το κτίριο που στεγαζόταν, με απαίτηση των περισσότερων φορέων της πόλης μας και με πολλές αντιδράσεις, ειδικά από την τότε Δημοτική αρχή, γιατί διαφωνούσε η ΕΛΜΕ. Το κτίριο δόθηκε για την λειτουργία του τμήματος ΤΕΙ μαιευτικής Κοζάνης.

Το 2Ο ΕΠΑΛ συστεγάστηκε (προσωρινά) με το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαίδας με κοινό αύλειο χώρο σε ένα παλαιό κτίριο (πρώην 5οΓυμνάσιο της πόλης), που ήταν και είναι ακατάλληλο για την στέγαση ενός σχολείου τύπου ΕΠΑΛ. Τα χρόνια πέρασαν, το πρόβλημα παραμένει. Δεν υπήρξε προγραμματισμός, ούτε για νέο κτίριο, όπως μας έλεγαν, ούτε ουσιαστικά καλύφθηκαν στα έτηαυτά επαρκώς οι στεγαστικές ανάγκες του σχολείου. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα το σχολείο υπολειτουργεί με λιγότερες αίθουσες από αυτές που απαιτούνται, και σε αίθουσες που είναι ακατάλληλες για διδασκαλία.

Επί πέντε έτη, η ΕΛΜΕ κάθε χρόνο, με κάθε ευκαιρία, θέτει στον Δήμο Εορδαίας, στην Διεύθυνση εκπαίδευσης Κοζάνης, στην Περιφερική Διεύθυνση εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας, κοινοποιεί στο Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας.Ειδικότερα από το προηγούμενο σχολικό έτος, επισημάναμε προς όλους ότι, το ΕΠΑΛ ακόμα και αν παραμείνει στο κτίριο θα χρειαστεί περισσότερες αίθουσες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το επόμενο σχολικό έτος θα χρειαστεί και άλλες αίθουσες.

Επί τέσσερα έτη, έχουν περάσει – παρελάσει από το 2ου ΕΠΑΛ και ενημερώθηκαν επί τόπου και άμεσα, Βουλευτές του Νομού μας,Περιφερειάρχες εκπ/σης, Διευθυντές εκπ/σης, Σύμβουλοι,Δήμαρχοι, επιτροπές του ΟΣΚ κ.α..

Το ΕΠΑΛ βρίσκεται, όχι άδικα, στην δεύτερη εβδομάδακατάληψης από τους μαθητές, είναι ντροπή για την πόλη μας για την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς – γονείς – μαθητές) να παραμένει το πρόβλημα. Είναι ντροπή για τον Δήμο μας, την περιφέρεια και το υπουργείο μας, να αγνοούν ή να σφυρίζουν αδιάφορα επί πέντε έτη.

Ξέρουμε ότι μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε, δεν υπάρχεικανένας ουσιαστικός προγραμματισμός για να κτιστεί νέο σχολικό κτίριο που θα στεγαστεί το ΕΠΑΛ. Όλοι γνωρίζουν και όλοι ξέρουντο πρόβλημα και όλοι κάνουν «ενέργειες» και «προτάσεις». Το πρόβλημα παραμένει και δεν μπορεί να λυθεί με μπαλώματα και πρόχειρες – προσωρινές λύσεις που θα προκύψουν από την διαχείριση του.

Η πρότασή μας, εδώ και πέντε έτη, παραμένει να κτιστεί νέο κτίριο. Θα πρέπει ο Δήμος μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίαςοι εκπαιδευτική κοινότητα από κοινού άμεσα να απαιτήσουνοριστική λύση εδώ και τώρα από το Υπουργείο Παιδείας και να μην επιχειρήσουν για άλλη μια χρονιά να μπαλώσουν με πρόχειρηδιαχείριση το πρόβλημα.

ΔΣ
ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Πτολεμαίδα 3 / 10 / 2013
ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ 1
50 200 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Email elmeeordaias@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.