«Βλέπουν» Ευρώπη το τζατζίκι, οι Κοζανίτικες χυλοπίτες και το σαλέπι



Στα πιάτα των καλύτερων εστιατορίων, αλλά και στα νοικοκυριά των Ευρωπαίων φιλοδοξούν να «εγκατασταθούν» διάσημες ελληνικές γεύσεις, όπως η τυροσαλάτα και το τζατζίκι, οι υψηλής ποιότητας ελιές και το λάδι της ελληνικής γης, οι κοζανίτικες χυλοπίτες, το τσάι του βουνού και το σαλέπι, που παρασκευάζονται στη Δυτική Μακεδονία.

Όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα, μαζί με τα φημισμένα ροδάκινα του Βελβεντού, τα όσπρια, τα μπαχαρικά και τα κριτσίνια που φτιάχνουν και συσκευάζουν εταιρείες της περιοχής, θα εκτίθενται από τις 5 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου στη δημοφιλή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga, που πραγματοποιείται φέτος στην Κολωνία, αναμένοντας 100.000 επισκέπτες.

Οι εν λόγω εταιρείες συμμετέχουν σε αποστολή στη Γερμανία, που διοργανώνουν η αντιπεριφέρεια Κοζάνης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, διεκδικώντας ένα «διαβατήριο» εξαγωγών στις ευρωπαϊκές αγορές: «Επτά εταιρείες επιλέχθηκαν για την αποστολή, με κριτήριο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους και τη δραστηριοποίησή τους στον εξαγωγικό τομέα» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, κ. Γιάννης Σόκουτης, κάνοντας λόγο για πιλοτική αποστολή, τα αποτελέσματα της οποίας θα αξιολογηθούν, ώστε να ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα βήματα.

Της επιλογής των εταιρειών προηγήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην οποία ανταποκρίθηκαν εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Ωστόσο, η αντιπεριφέρεια και το επιμελητήριο διευκρινίζουν ότι η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλους κλάδους επαγγελματικής δραστηριότητας, με κοινή προοπτική την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

makthes.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.