Πλήρης ωριμότητα μελετών για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Κατατίθεται άμεσα η πρόταση για χρηματοδότησηΠλήρης ωριμότητα των μελετών αλλά και όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων του έργου για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην ΖΕΠ Κοζάνης διαπιστώθηκε στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νατάσα Τσάτσου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Πέτρος Πατιάς, ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ Αμανατίδης Γιώργος με την μελετητική ομάδα της ΑΝΚΟ, ο Διευθυντής Απόστολος Κουτσούλας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης.

Όπως παρουσιάστηκε στη σύσκεψη, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των κτιριακών εγκαταστάσεων (Σχολών και Διοίκησης) και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ από πλευράς αδειοδοτήσεων απομένει μόνο η έκδοση της οικοδομικής άδειας από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης, κάτι που θα γίνει άμεσα μετά και την επίλυση του προβλήματος του τοπικού ρυμοτομικού μέσω της ψηφισθείσας στην Βουλή νομοθετικής ρύθμισης.

Με δεδομένη την μελετητική ωριμότητα και τη βούληση της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση για υποβολή πρότασης στη Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας για την ένταξη και χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) της νέας προγραμματικής περίοδου 2014-2020.

Την ικανοποίησή τους για την θετική εξέλιξη στο θέμα του πανεπιστημίου εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, και ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Πέτρος Πατιάς.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.