Κοζάνη: Σταδιακά η τηλεθέρμανση μέχρι τη Δευτέρα 7 ΟκτωβρίουΣταδιακά μέχρι το Σαββατοκύριακο (5 και 6 Οκτωβρίου) και ολοκληρωτικά μέχρι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, από τη Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΥΑΚ), σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου». Τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου έχουν ήδη αρχίσει στην περιοχή και οι θερμοκρασίες ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες πέφτουν αρκετούς βαθμούς. Η θέρμανση σιγά – σιγά θα γίνει απαραίτητη και η ΔΕΥΑΚ ετοιμάζεται για το σκοπό αυτό.

Ήδη από τα αρμόδια συνεργεία και υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ έχουν ξεκινήσει από την περασμένη κιόλας Δευτέρα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ελέγχους ώστε να είναι όλα έτοιμα, ενώ από σήμερα (όπου και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ), αλλά και τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές, δοκιμές κυκλοφορίας και προθέρμανσης του συστήματος.

Να σημειωθεί πως συμβατική υποχρέωση της ΔΕΥΑΚ (βάση συμβολαίου), πρέπει να παρέχει τηλεθέρμανση στο κοινό από τις 15 Οκτωβρίου και έπειτα, ωστόσο λόγω ετοιμότητας της επιχείρησης, η οποία δείχνει κατανόηση στις καιρικές συνθήκες της περιοχής, καθώς και επειδή έτσι συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, πάντα δίνεται η τηλεθέρμανση πολύ νωρίτερα στα σπίτια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, από σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία της τηλεθέρμανσης και στην Πτολεμαΐδα. Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά πως: «Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) πληροφορεί τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης ότι από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 θα εκκινήσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Η θερμότητα θα παρέχεται σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση και η πλήρης λειτουργία του συστήματος ως την επόμενη εβδομάδα.

Η Δ.Ε.ΤΗ.Π., στα πλαίσια του κοινωφελούς σκοπού και της κοινωνικής αλληλεγγύης θα διατηρήσει την ίδια τιμή πώλησης της θερμότητας για πέμπτη συνεχή περίοδο, που είναι 37,74 ευρώ ανά MWH πλέον ΦΠΑ 13% και που φέτος θα αντιστοιχεί στο 25% του αντίστοιχου κόστους πετρελαίου, για τιμή πώλησης 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρακαλούνται οι εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές των οικοδομών να απευθύνονται στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55745 ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54 420, 54 421, 54 422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ή να αφήνουν το μήνυμά τους στον τηλεφωνητή όλο το 24ωρο.

Καλούμε τους καταναλωτές να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές της προηγουμένης περιόδου και στο εξής να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους περιοδικούς Λογαριασμούς τους, ώστε να υποστηρίξουν με την συνέπειά τους την Δ.Ε.ΤΗ.Π. να μπορεί η επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να διατηρήσει το χαμηλό τιμολόγιό της. Ευχόμαστε στους καταναλωτές μας, καλό χειμώνα».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.