Δήμος Κοζάνης: «Πάγωμα» στα ανταποδοτικά τέλη – Μείωση στα τραπεζοκαθίσματα



Από τον Πρωινό Λόγο

To πάγωμα των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2014, αλλά και τη μείωση του τέλους για τα περίφημα, πλέον, τραπεζοκαθίσματα, αποφάσισε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, το οποίο συνεδρίασε στο Κοβεντάρειο. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση και την αρχική εισήγηση της δημοτικής αρχής, τα τέλη καθαριότητας στην πόλη της Κοζάνης παραμένουν σταθερά στο 1,57ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και στο 1,06 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Για τα καταστήματα, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, θα ισχύσουν τα εξής:

Εξαιρετική ζώνη: 4,84 ευρώ/m2

A’ ζώνη (πόλη) : 4,14 ευρώ/m2

Β’ ζώνη (πόλη) : 2,66 ευρώ/m2

Γ’ ζώνη (δημ. διαμερίσματα) : 1,47 ευρώ/m2

Ειδική ζώνη Δ’Â  : 1,47 ευρώ/m2

Μη στεγασμένοι χώροι : 2,66 ευρώ/m2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγων των συνεχώς προστριβών και προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά φέτος, παρουσιάζει η μείωση, της τάξης του 15%, στα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα,

Mιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε πως «η κατεύθυνση που εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι είναι ώστε να μην  έχουμε καθόλου αυξήσεις, ενώ αντίθετα σε μερικές περιπτώσεις έχουμε μικρές μειώσεις στα όρια της προσαρμογής και της ενοποίησης των συντελεστών. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών στο ύψος που πρέπει με τα μικρότερα δυνατά τέλη προς τους πολίτες».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αννα Νανοπούλου δήλωσε πως «είχαμε προτείνει τη μείωση στα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων και η υιοθέτηση της από τη δημοτική αρχή μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς αποτελεί μια ελάφρυνση και γιατί πιστεύουμε ότι οι συνεπείς πρέπει να ανταμείβονται. Στα ανταποδοτικά τέλη εμείς προτείναμε πάγωμα των τιμών εκτός από λίγες περιπτώσεις, που προτείναμε μείωση».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.