Δήμος Εορδαίας: «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»



Η πρώτη Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Αυτή η μέρα αποτελεί αφορμή  για να μας θυμίζει ότι η κοινωνία μας οφείλει να σέβεται και να τιμά τους ανθρώπους που έδωσαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες το δικό τους αγώνα για τη ζωή και συνέβαλαν τα μέγιστα, στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι άνθρωποι αυτοί  γεννήθηκαν μετά από έναν πόλεμο, μεγάλωσαν μέσα σε έναν εμφύλιο, σε ανέχεια και δύσκολες συνθήκες, παρόλα αυτά κατάφεραν από το μηδέν να οικοδομήσουν μια πατρίδα δυνατή και ευημερούσα.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο και παράδειγμα για εμάς ιδιαίτερα σ΄ αυτή τη χρονική περίοδο. Πρότυπο για τη σκληρή δουλειά τους και παράδειγμα για τον αγώνα τους, να μας μεγαλώσουν, να μας μορφώσουν και να μας προσφέρουν ό,τι αυτοί στερήθηκαν.   

Η ευθύνη μας απέναντι στους γονείς και στους παππούδες μας, είναι μεγαλύτερη σήμερα όσο πότε, γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς, αντί για ασφάλεια και ηρεμία, βιώνουν τη σκληρή δοκιμασία της οικονομικής κρίσης, αφού πλήττονται περισσότερο από αυτή.

Ο Δήμος  Εορδαίας, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και η ΚΕΔΕ προσπαθούμε καθημερινά μέσα από  οργανωμένες δομές και ουσιαστικές δράσεις να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη .

Για τη διατήρηση αυτών των δομών, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, δίνουμε καθημερινά μεγάλο αγώνα κάτω από την πίεση των τεράστιων δυσκολιών και τη μείωση των πόρων που αντιμετωπίζει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, θέλοντας να δείξει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του, στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και με αφορμή τη σημερινή μέρα, σχεδιάζει, στη δεύτερη φάση της κοινωνικής του δράσης, με γνώμονα πάντα την πρόληψη και την ενημέρωση, προληπτικές εξετάσεις για τα μέλη των δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Εορδαίας, καθώς επίσης και ενημερωτικές δράσεις από επιστήμονες υγείας.

Στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας έχουν και λόγο και ρόλο. Με την εμπειρία τους έχουν να δώσουν πολλά ακόμη και είναι απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία, αφού αποτελούν αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών

Δεν τους αξίζει η μοναξιά, η αδιαφορία και η λησμονιά, όχι μόνο σήμερα, αλλά ποτέ!

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.