Ανακοίνωση για την υποβάθμιση του Παραρτήματος ΕΚΑΒ ΚοζάνηςΣήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε   τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας για την πρόταση Επιτροπής Εκπόνησης Σχεδίου Τροποποίησης και Εκσυγχρονισμού του Ισχύοντος Οργανισμού του ΕΚΑΒ. Η πρόταση αυτή αφορά την μείωση από 11 Περιφέρειες σε 8 και την υποβάθμιση του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Κοζάνης (με τους τομείς Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας) σε τομέα και υπαγόμενο στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Λάρισας.

Δυστυχώς σ’αυτή την επιτροπή δεν συμμετείχε εκπρόσωπος (εργαζόμενος) του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Κοζάνης αλλά και κανένας φορέας της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο σχεδιασμός για άλλα παραρτήματα που συνενώνονται είναι η δημιουργία Υποδιευθύνσεων κάτι που δεν συμβαίνει για το Παράρτημα Κοζάνης. Γιατί αυτή η εξαίρεση; Γιατί αυτή η υποβάθμιση και η αδιαφορία για την περιοχή μας;

Απορίας άξιο είναι η προ ολίγου ημερών επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ κατά την οποία δεν διατυπώθηκε το παραμικρό επί του θέματος. Την ίδια στιγμή βέβαια είχαμε περιχαρής ανακοινώσεις για το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης, που θα στεγάσει ποιους; Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη να βλέπουν κτίρια αλλά αξιόπιστα Ασθενοφόρα και επάρκεια εκπαιδευομένων ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ – ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ. Τα σχέδια βέβαια της τρόικας και των αυτών υπηρετούντων είναι άλλα!

Ζητάμε την στήριξη όλων, ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια τους.

Ας αντισταθούμε, αφορά την υγεία όλων μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                        ΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.