Ο Θαλάσσιος Κόσμος σας προτείνει: Φιλέτο ψαριού με πατάτες & κρεμμύδια

Ο Θαλάσσιος Κόσμος σας προτείνει: Φιλέτο ψαριού με πατάτες & κρεμμύδια.

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια, Χρόνος Προετοιμασίας: 40 περίπου λεπτά, Υλικά: για 4 άτομα |

Υλικά:
• 1 Kg γλώσσα φιλέτο χάλιμπουτ σε φέτες «Θαλάσσιος Κόσμος»
• 4 κρεμμύδια (σε φέτες)
• 4 πατάτες (σε φέτες)
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 κούπα τσαγιού λευκό κρασί
• 1 κούπα τσαγιού λάδι
• 1 κούπα τσαγιού ψωμί ψύχα ή λίγη φρυγανιά τριμμένη
• λίγο χυμό λεμονιού
• λίγο άνηθο
• λάδι
• αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ενώνουμε την ψύχα (ή την τριμμένη φρυγανιά) με το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει και έχουμε βγάλει το εσωτερικό του, το λεμόνι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε το ψάρι με το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφού στρώσουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τα κρεμμύδια όλα κομμένα σε φέτες, τοποθετούμε από πάνω το ψάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κρασί. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί για να μην καεί και το αφαιρούμε μετά από λίγη ώρα ψησίματος. Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που χρειαστεί.

Tip: Αν έχουμε μεγαλύτερα φιλέτα ψαριού, κόβουμε πιο μεγάλες και τις πατάτες ώστε να ψηθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φιλέτο πέρκας ή πανγκάσιους «Θαλάσσιος Κόσμος»!

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.