Επιδιώκει 12μηνη λειτουργία της « Βασιλίτσας» ο Δήμαρχος Γρεβενών

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Γρεβενών για την εύρυθμη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής  Διοίκησης Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας κ. Ιωάννη Νασίκα, συναντήθηκε στην Αθήνα  με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος Γρεβενών αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου για το Δήμο και την τοπική οικονομία τονίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα της λειτουργίας του η οποία συμβάλλει στη συγκράτηση του πληθυσμού στις τοπικές κοινότητες της ορεινής περιοχής του δήμου, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και γενικότερα στην προβολή και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Πίνδου.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Γρεβενών, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου σε 12μηνη βάση με δραστηριότητες απόλυτα εναρμονισμένες με τη φύση και το χαρακτήρα του τοπίου, της ωρίμανσης του έργου του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης των εγκαταστάσεων του Εθνικού Χιονοδρομικού ΚέντρουΒασιλίτσας και  ζήτησε από τον  κ. Υφυπουργό τη στήριξη του στην προσπάθεια του Δήμου για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών που θα δώσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου.

Στη συνέχεια η  συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης  του Χιονοδρομικού Κέντρου με το Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο να τονίζουν ότι το Ε.Χ.Κ αποτελεί μέγιστο μοχλό ανάπτυξης του Δήμου όπως επίσης και έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς προορισμούς της χώρας τα τελευταία χρόνια. Είναι το μοναδικό τόνισαν το οποίο προσφέρει τη χαρά του χιονιού μέχρι και την άνοιξη και κάλεσαν τον κ. Υφυπουργό να επισκεφθεί τα ορεινά Γρεβενά και το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Υφυπουργό στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, (το Δ.Σ.της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας ορίζεται από τη Γ.Γ.Α.), να εγκρίνει δεκαπέντε (15) θέσεις εποχικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του Ε.Χ.Κ. τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου Γρεβενών και της Επιτροπής Διοίκησης του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας και τα ζητήματα που του ετέθησαν καθώς και να προωθήσει αρμοδίως το αίτημα για τη χρηματοδότηση του Δήμου από τη ΜΟΔ, όπου ήδη έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.

Πηγή: newsta.gr
το είδαμε στο vatolakkiotis.blogspot.gr

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.