Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τηλεθέρμανση σε Κρόκο και Δρέπανο! Προς συμφωνία ΔΕΥΑΚ-ΑΝΚΟ



Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται πως εισέρχεται πλέον, μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων, το τεράστιο έργο της επέκτασης της τηλεθέρμανσης στον Κρόκο και στο Δρέπανο, το οποίο φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΕΥΑΚ! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», ήδη οι συζητήσεις της ΔΕΥΑΚ με τα στελέχη της ΑΝΚΟ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ως προς την εκπόνηση και το κόστος των μελετών, οι οποίες αναμένεται να έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 450.000 ευρώ!

Οι εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΚ είναι πως εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και επιτευχθεί τελική συμφωνία με την ΑΝΚΟ, τότε το θέμα θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, ώστε στα μέσα του 2014 να είναι έτοιμες και οι ίδιες οι μελέτες!

Φυσικά, από εκεί και πέρα το μείζον και κρίσιμο ζήτημα είναι να ενταχθεί το μεγάλο αυτό έργο της τηλεθέρμανσης σε Κρόκο και Δρέπανο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στο επόμενο ΕΣΠΑ, 2014-2017, το οποίο λογικά θα «ανοίξει» το 2015. Και στο Δήμο Κοζάνης και στη ΔΕΥΑΚ θέλουν να είναι σε πλήρη ετοιμότητα με τις δυο μελέτες, ώστε να εντάξουν το εν λόγω έργο αμέσως, σημειώνοντας πως το νέο ΕΣΠΑ θα εστιάσει σε έργα καινοτομίας και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Εάν τελικά όλα εξελιχθούν ομαλά, πάντως, μιλάμε για ένα έργο κομβικής σημασίας τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για τη ΔΕΥΑΚ και το Δήμο, αλλά κυρίως για τον Κρόκο και το Δρέπανο, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τη ζωή των εκεί κατοίκων.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.