Στη Γαλατινή μιλούν τα έργα και οι αριθμοί – Απάντηση στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου



Με αφορμή την παρέμβαση –  καταγγελία – απειλή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατινής, προς την Δημοτική Αρχή με το συκοφαντικό κείμενο που δημοσίευσε, χωρίς να συνυπογράφει κανένας πρόεδρος συλλόγου ή μέλος του τοπικού συμβουλίου, δίνεται η ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να κάνει ένα πρώιμο απολογισμό προς  τους πολίτες της Γαλατινής των πεπραγμένων στον τομέα των έργων από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της μέχρι σήμερα.

Επειδή φαίνεται  καθαρά η άγνοια, η σκοπιμότητα και η ανευθυνότητα του Προέδρου, αριθμούμε τα έργα ΣΑΤΑ και τον προϋπολογισμό τους  που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα στη Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής:

1. Ασφαλτόστρωση κεντρικά και νότια του οικισμού 25.000 €
2. Ασφαλτόστρωση περιφερειακά βόρεια του οικισμού 8.500 €
3. Καθαρισμός καταβόθρας 3.000 €
4. Συντήρηση επισκευή σχολικών κτιρίων 7.200 €
5. Κατασκευή σχαρών 3.200 €
6. Προμήθεια αμμοχάλικων 13.500 €
7. Προμήθειες ασφάλτου, αδρανών και σκυροδέρματος  για το Δήμο Βοΐου τα οποίααναλογικά χρησιμοποιήθηκαν και στη Γαλατινή
8. Συμμετοχή στη ΔΥΠΡΑ για έξοδα υδροδότησης οικισμών Βοΐου από την Πραμόριτσα με χρήματα της ΣΑΤΑ  από την οποία υδροδοτείται και η Γαλατινή. Με τη δεύτερη βάρδια που λειτούργησε η ΔΥΠΡΑ εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη υδροδότηση τους καλοκαιρινούς μήνες και ικανοποιήσαμε τις αυξημένες ανάγκες σε νερό των κατοίκων της Γαλατινής και των μονάδων εκτροφής των γουνοφόρων ζώων του οικισμού.

Έργα που προγραμματίστηκαν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος 2013, εκτός των άλλων που ήδη έγιναν μέσα στο έτος:

1. Επισκευή οικίσκου κεραιών 2.000 €
2. Τσιμεντοστρώσεις-Ασφαλτοστρώσεις  10.000 €
3. Συντήρηση – αντικατάσταση κουφωμάτων Περιφερειακού Ιατρείου 7.000 €

Προγραμματισμός  ποσού 35.000 € από ΣΑΤΑ για το έτος 2014 για έργα που ο Πρόεδρος  ακόμα δεν έχει προτείνει παρά τις επίμονες προφορικές και γραπτές οχλήσεις μας και να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει Τοπικό Συμβούλιο για λήψη ανάλογης απόφασης.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι τα ποσά που δαπανήθηκαν για έργα  ΣΑΤΑ από το 2011 μέχρι σήμερα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα δικαιούμενα με βάση τον πληθυσμό της Γαλατινής σύμφωνα με τα στοιχεία που κρατούνται στο Τμήμα Προγραμματισμού και είναι στη διάθεση του καθένα.

Έργα που υλοποιήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από άλλες πηγές με προϋπολογισμό:

1. Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου 3.000 €
2. Στέγη Γυμνασίου 7.000 €
3. Διαμόρφωση αίθουσας μουσικής στο Γυμνάσιο 1.500 €
4. Βάψιμο και φωτισμός παιδικής χαράς 500 €
5. Υδροδότηση μονάδων εκτροφής γουνοφόρωνζώων2.000 €

Νέες μελέτες:

1. Συντάχθηκε η μελέτη «Διευθέτηση όμβριων υδάτων στη περιοχή του γηπέδου» προϋπολογισμού έργου 118.000 € για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα πλημμυρών στα παρακείμενα σπίτια
2. Συντάσσεται  μελέτη «υδροδότηση εσωτερικού δικτύου υψηλής ζώνης βόρειας συνοικίας οικισμού Γαλατινής» προϋπολογισμού έργου 200.000 €
3. Συντάσσεται μελέτη «εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων ευρύτερης περιοχής βορειανατολικά οικισμού Γαλατινής»  προϋπολογισμού έργου 400.000 €.

Μεγάλα έργα που προχωρούν μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας : Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και εξωτερικά αποχετευτικά δίκτυα Γαλατινής  προϋπολογισμού 9.000.000 €

Από όλα αυτά που παραπάνω αναφέραμε σε καμία περίπτωση δε στέκουν οι κατηγορίες περί αδικίας, εμπαιγμού και κοροϊδίας που ο Πρόεδρος καταλογίζει, από άγνοια από σκοπιμότητα και από ανευθυνότητα, στη Δημοτική Αρχή. Θα πρέπει πρώτα ο Πρόεδρος να κάνει τις προτάσεις του για έργα που θέλει να γίνουν στην κοινότητά του, να πάρει πρώτα απόφαση στο Τοπικό Συμβούλιο για τις προτεραιότητες έργων στη
Γαλατινή και μετά να αναζητήσει διαδικτυακή προβολή.

Θα συμφωνήσουμε μαζί του στη διαπίστωση πως οι Αντιδήμαρχοι «κάνουν παρέλαση» στη Γαλατινή. Πραγματικά «κάνουν παρέλαση», είναι παρόντες στην κοινωνία, γνωρίζουν τα προβλήματα, δίνουν λύσεις στα μικρά και μεγάλα θέματα της καθημερινότητας. Θα πρέπει όμως και ο Πρόεδρος να συμφωνήσει μαζί μας ότι ο ίδιος είναι ένας άβουλος, ένας απλός θεατής της παρέλασης και μόνιμα απών, κατά γενική ομολογία, από τα δημοτικά δρώμενα της πόλης του.

Στην τοπική κοινωνία της Γαλατινής δίνουμε την διαβεβαίωση, έστω και μόνοι μας, ότι θα την υπηρετούμε με συνέπεια και σεβασμό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με πράξεις και έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.