Κοζάνη: Δικάζονται αύριο στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες του συλλαλητηρίου με βαρύτατες κατηγορίες



Στο Αυτόφωρο παραπέμπονται αύριο οι τρεις συλληφθέντες κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία Γιολδάση στην Κοζάνη, ενώ ο 55χρονος εκπαιδευτικός που τραυματίστηκε κατά την αστυνομική επέμβαση, συνελήφθη μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Η απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έγινε μάλιστα τη στιγμή που οι διαδηλωτές αντιεξουσιαστές είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την πλατεία Γιολδάση, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να μεταβούν στην κεντρική πλατεία, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις αντιφαστιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, φορέων και πολιτικών κομμάτων. Καταγγέλλουν μάλιστα τη σπουδή της αστυνομίας να συλλάβει τον τραυματία εκπαιδευτικό – ο οποίος πάσχει από καρδιακά προβλήματα – μέσα στο νοσοκομείο, καθώς και τις συλλήψεις τριών διαδηλωτών την επόμενη μέρα στους χώρους εργασίας τους, με «κατασκευασμένο κατηγορητήριο».

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχτές Κυριακή στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, το οποίο ήταν ζωσμένο με κλούβες των ΜΑΤ, οι οποίες να σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα έχουν «στρατοπεδεύσει» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Κοζάνης.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, με βαρύτατες κατηγορίες, όπως «στάση, αντίσταση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απλές σωματικές βλάβες». Η δίκη επρόκειτο να γίνει χτες, αλλά οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή και θα δικαστούν τελικώς αύριο Τετάρτη. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 55χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος κατά την επίθεση της αστυνομίας με χημικά έπεσε αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σαν κοινός εγκληματίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο της σύλληψής του συντάχθηκε μέσα στο νοσοκομείο και ο 55χρονος που εξακολουθούσε να νοσηλεύεται μέχρι χτες, θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο, η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος ο 55χρονος διαβουλεύονταν με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, την αποχώρηση των διαδηλωτών από την πλατεία Γιολδάση στην κεντρική πλατεία, ενώ αμέσως μετά έγινε η αστυνομική επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.