Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων Ecomobility που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης – Βίντεο



Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων της εκστρατείας Ecomobility που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης και η Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ecocity.                 

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν το παραμύθι της μετακίνησης στη πόλη για τα παιδιά, ειδικές διαδρομές πεζοπορίας σε χώρους αναψυχής στα όρια του αστικού ιστού της πόλης για μικρούς και μεγάλους, καθώς και ποδηλατάδα στο κλείσιμο των εκδηλώσεων. Παράλληλα επιβραβεύτηκαν οι εθελοντές που συνέδραμαν στην  υλοποίηση του Ecomobility Week.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στη βιώσιμη μετακίνηση και στην αγάπη για την πόλη, με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράσεις του Ecomobility θα συνεχιστούν με την συμμετοχή ομάδων μαθητών των Γυμνασίων του Δήμου σε αυτές. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα κληθούν να μελετήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την μετακίνηση στην περιοχή. Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παρουσίασης των προτάσεων των μαθητών και θα προωθηθεί η ανάπτυξη διαλόγου με Τοπικούς Φορείς, Επιστήμονες, Δημοσιογράφους και Πολίτες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα γίνει μετά την τελική αξιολόγηση των εργασιών, τον Απρίλιο, σε ειδική Τελετή Απονομής των Βραβείων, που θα διοργανώσει ο Δήμος Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους συμμετέχοντες και όλες τις εθελοντικές ομάδες:

Δημοτικά Σχολεία- Νηπιαγωγεία

Δ.Σ. Χ.Μεγδάνης

Δ.Σ. Χ. Μούκας

Νηπιαγωγείο «περιστεράκια»

Νηπιαγωγείο «Λιλιπούπολη»

Νηπιαγωγείο «Α-μπε-μπα-μπλομ»

Νηπιαγωγείο «Στρουμφάκια»

Εθελοντικές ομάδες

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Πρόσκοποι

ΣΥΡΑΚΟΖ

ΕΡΑΔΥΜ

Τροχαία Κοζάνης

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης

Κουκουμπέσης Αθανάσιος (αφηγητής)

Μωυσιαδου Αντωνία (Εικαστικό Εργαστήρι)

Δείτε το βίνεο από την κυριακάτικη ποδηλατάδα:

 

130923 ECOMOBILITY ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.