11η Λαμπαδηδρομία 2013: Η «Φλόγα της Αγάπης» στην Κοζάνη



Η πόλη της Κοζάνης υποδέχεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στην είσοδο της πόλης (Κόμβος Καστοριάς) τη ¨Φλόγα της Αγάπης¨, τη φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών.  Οι Λαμπαδηδρόμοι που θα παραλάβουν τη φλόγα θα διατρέξουν σχεδόν όλη την πόλη, στην διαδρομή θα εντάσσονται συνεχώς νέοι δρομείς και στις 19:30 θα καταλήξουν στην κεντρική Πλατεία όπου θα ανάψουν το βωμό και θα ειπωθούν λίγα λόγια για την Αιμοδοσία και τη συμβολή της στην ποιότητα Ζωής των Ανθρώπων.

Θα ακολουθήσουν χορευτικά των συλλόγων Αναγέννηση, Πετρανών – Νέας Καρδιάς και Κρητών Ν. Κοζάνης.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

18:30 Δρομείς μέσα στην πόλη, οδούς:  Ανδρέα  Παπανδρέου, Πλατεία Συντάγματος, Κασομούλη, Γκέρτσου, Κόμβος Κρόκου, Κόμβος Λάρισας, Πτωχοκομείου, Μπρίστολ, Φιλίππου Β΄, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ, Σιακαβάρα, Αυλιώτη, Παύλου Μελά, Περδίκα, Νομαρχία, Δημοκρατίας, Παύλου Χαρίση, Κόμβος Γαλατά, Μητροπολίτου Φωτίου, Μπουσίου, Πεζόδρομος, Κεντρική Πλατεία 19:30)

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι ένας θεσμός που κάθε χρόνο βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση από όλους τους Έλληνες.

Συμμετέχουν σ’ αυτήν, μαζί με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, φορείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, μεμονωμένοι πολίτες.

Κύριοι σκοποί της Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, η συλλογή και η προσφορά αίματος στον άγνωστο συνάνθρωπό μας, με τελικό στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.    

Η ¨Φλόγα της Αγάπης¨ ξεκίνησε από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής  της 11ης Λαμπαδηδρομίας και η μεταλαμπάδευση της φλόγας στις αντιπροσωπίες όλης της χώρας για να ξεκινήσει το Πανελλήνιο ταξίδι της.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην εθελοντική Αιμοδοσία και γενικά στη Δωρεά Ζωής, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, αλλά και στα αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, Μυελό των Οστών, όργανα για μεταμόσχευση.

*Όποιος θέλει να τρέξει ως Λαμπαδηδρόμος επικοινωνεί με το γραφείο Αιμοδοτών Κοζάνης

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Μιμηλίδου Ευτυχία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.