Ανακοίνωση του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ / ΓΕΣ Δυτ. Μακεδονίας



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η πολιτική της σκληρής λιτότητας , της ύφεσης , της  αποδόμησης κάθε δικαιώματος και κάθε κατάκτησης , δεν έχει τέλος. Η ”κρίση” χρέους είναι ισχυρή σε κάθε κοινωνικό τοπίο.. Αλλά σήμερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας και με τόσες εστίες αστάθειας γύρω μας , είναι απαράδεκτο η άμυνα της χώρας να φεύγει από τα χέρια του Ελληνικού Λαού και να αποφασίζει η τρόικα πόσοι και ποιοι θα υπερασπίζονται την Πατρίδα μας.  Η Άμυνα της χώρας είναι Εθνική υπόθεση . Η τρόικα και η κυβέρνηση συνεχίζουν την ανθρωποθυσία και εκτελούν τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Υπάρχει ένα πολύ όμορφο και καλά οργανωμένο σχέδιο επίθεσης ενάντια στους Υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα . Πρώτα τους απαξιώνεις μετά τους λοιδορείς και αφού δημιουργήσεις κλίμα τους απολύεις…. Ο ”Μινώταυρος” θέλει αίμα και σήμερα αποφάσισε να απολύσει  410  από το ΥΕΘΑ . Αποφάσισε ότι για να σωθεί η Ελληνική οικονομία πρέπει να απολύσει τις καθαρίστριες , τους τραπεζοκόμους , τους επιτηρητές των αγωγών , τους εργάτες πλυντηρίων , τους ντουκαδόρους και όλους όσους έχουν προσληφθεί ως ΥΕ. Απολύει τους πιο αδύναμους και πιο χαμηλόμισθους υπαλλήλους  , απολύει ανθρώπους που μετά από 25 & 30 χρόνια υπηρεσίας δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τα 600 με 700 Ευρώ μισθό . Και δεν νομίζουμε ότι θα φυσήξει ούριος άνεμος και θα φουσκώσει τα πανιά της Ελληνικής Οικονομίας αν θυσιαστεί η καθαρίστρια.   Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που απολύει υπαλλήλους από το  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
        
Και δεν υπάρχει τέλος έρχονται νέες διαθεσιμότητες , νέες απολύσεις  , αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι έτσι αποδυναμώνεται  η Άμυνα της χώρας, κανείς δεν αναρωτιέται  ότι το Πολιτικό Προσωπικό ,  που είναι υπάλληλοι με τις μικρότερες αμοιβές εδώ και τριάντα χρόνια  (30)  , καλύπτουν θέσεις κάτω του 40 % των προβλεπομένων και είναι ένας πολύ σημαντικός συνδετικός κρίκος σε όλο το οικοδόμημα της Άμυνας .Οι Πολιτικοί Υπάλληλοι του ΥΕΘΑ χειρίζονται οπλικά συστήματα , οργανώνουν γραφεία , επισκευάζουν και συντηρούν συσκευές , όργανα , όπλα που κάποιος άλλος δύσκολα θα το έκανε . Και δεν το λέμε γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε αναντικατάστατοι , αλλά απλά μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν διδάσκονται σε σχολεία και σε πανεπιστήμια αλλά η γνώση μεταλαμπαδεύεται από τον ” παλιό ” στον ” νέο ”….
        
Οι συνάδελφοι που μπαίνουν σε Διαθεσιμότητα = Απολύσεις είναι Άνθρωποι και όχι αριθμοί. Και η Άμυνα της χώρας βασίζεται στους ανθρώπους που την υπηρετούν και όχι στους αριθμούς … Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους συναδέλφους & ισσες και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο αγώνας τους είναι και αγώνας όλων μας …
       
Διαλύσανε τα όνειρα μας , λεηλάτησαν το εισόδημά μας , απολύσανε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα , κλείνουν μαγαζιά , βάζουν σε εφεδρεία την ζωή μας , κλείνουν μονάδες και στρατόπεδα και αποδυναμώνουν την περιφέρεια …και την Άμυνα

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για το ΔΣ

                                                    -Ο-                                                                                                  -Ο-
                                               Πρόεδρος                                                                                 Γ. Γραμματέας

                                        Ιορδανίδης Ιωάννης                                                                     Τσιάμης Νικόλαος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.