25 χρόνια δραστηριότητες από τον Ροταριανό Όμιλο Κοζάνης



Ο Ροταριανός Όμιλος Κοζάνης τη Δευτέρα 9-9-2013 γιόρτασε τα 25 χρόνια από την ημέρα υποβολής αίτησης για την έναρξη των δραστηριοτήτων του. Τα μέλη του Ομίλου πραγματοποίησαν μια σεμνή «οικογενειακή» τελετή στην οποία έγινε αναφορά στις πρώτες μέρες της λειτουργίας, στις δράσεις και την ιστορία του Ομίλου.

Ένας από τους τομείς που δραστηριοποιείται το ρόταρυ είναι αυτός της κοινωνικής δράσης. Έτσι, ο  Όμιλος σε συνεργασία με τη Ροταριανή Περιφέρεια 2484 στην οποία υπάγεται, βοήθησε 7 παιδιά οικογενειών της τοπικής κοινωνίας που τις έχει πλήξει η οικονομική κρίση, να πάνε κατασκήνωση στο κατασκηνωτικό κέντρο των Προσκόπων ο Γλάρος στη Νέα Καρβάλη από τις 30 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Οι μαθητές, ηλικίας 12-14 ετών, για πρώτη φορά βίωσαν την εμπειρία της κατασκήνωσης και με βάση τα λεγόμενά τους ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής τους.

Την υπόδειξη των παιδιών έκανε η «Άρσις Κοζάνης» την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία. Με την οργάνωση «Άρσις Κοζάνης» άλλωστε ο Ροταριανός Όμιλος Κοζάνης συνεργάστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς στο «Ελεύθερο Σχολείο» όπου παραδίδονται δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο κι ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία και φέτος.

Επίσης ενημερώνουμε ότι η Ροταριανή Περιφέρεια 2484 (Βόρεια Ελλάδα) χορηγεί υποτροφία σε 3 νεοεισαχθέντες πρωτοετείς φοιτητές που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευθεί προκήρυξη στα ΜΜΕ αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνήσουν και με τον Πρόεδρο του Ομίλου Σπύρο Γκαραβέλλα. μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της ευρύτερης περιφερειακής ενότητας Κοζάνης στην οποία ο Ροταριανός Όμιλος θέλει να συνδράμει,σε συνεργασία πάλι με τη Ροταριανή Περιφέρεια θα ήθελε από τους πολίτες της περιοχής να  υποδείξουν  αξιοθέατα της περιοχής με έμφαση σε αυτά που δεν είναι ευρέως γνωστά .Tις  προτάσεις ο καθένας μπορεί να τις στείλει στο email του Ομίλου rotarykozani@gmail.com  ή στο facebook: Ρ. Ό. Κοζάνης μέχρι 15 Οκτωβρίου 2013.  

Ο Ροταριανός Όμιλος Κοζάνης τέλος θα πραγματοποιήσει πανηγυρική συνεστίαση τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Εστιατόριο Πλάτανος.

Η συνεστίαση είναι ανοιχτή για το κοινό
 

Ο Πρόεδρος
Σπύρος Γκαραβέλλας

Ο Γραμματέας
Νίκος Ντάβος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.