Ξεκινά η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου



Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Γ. Δακή η έγκριση σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και η σύμβαση για προμήθεια- εγκατάσταση εξοπλισμού ύψους 813.000 €

Την έναρξη των εργασιών επέκτασης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου «Προσθήκη πτέρυγας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο”», από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο “Γιώργος Γεννηματάς” του Μποδοσάκειου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 10.617.343,00 ευρώ, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων).

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Δυτικομακεδόνες, διότι μετά από πολλούς μακροχρόνιους αγώνες σε διάφορα επίπεδα φθάνουμε στην τελική ευθεία για να υπογράψω την προέγκριση του έργου». Τόνισε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας δίνει βαρύτητα στον τομέα της Υγείας και ότι είναι στρατηγική επιλογή της η στήριξη του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, καθώς το χαρακτήρισε «ναυαρχίδα της Υγείας στη Δυτική Μακεδονία», λέγοντας ότι το ήμισυ σχεδόν των πόρων της αιρετής περιφέρειας για τον τομέα της Υγείας, για την ακρίβεια το 48%, κατευθύνονται στο Μποδοσάκειο.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δακής υπέγραψε παράλληλα και την απόφαση ένταξης για τον επιπλέον εξοπλισμό του Μποδοσάκειου, προϋπολογισμού ύψους 813.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι το σύνολο των πόρων που διατίθενται από την περιφέρεια στο Μποδοσάκειο (μαζί και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου, την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, νέου αξονικού τομογράφου, ψηφιακού ακτινολογικού) να ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και ανακοίνωσε μια σειρά έργα για το Δήμο Εορδαίας, λέγοντας ότι τα έργα τα οποία έχει εντάξει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή της Εορδαίας ανέρχονται στα 58 εκ. ευρώ, αλλά και ότι «έρχονται και άλλα έργα».

Την ικανοποίησή του για την έναρξη αυτού του μεγάλου έργου, εξέφρασε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του γιατί χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να ξεκινήσει το έργο, λέγοντας μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να λειτουργεί με τελείως διαφορετική λογική και τελείως διαφορετικούς ρυθμούς. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση του έργου αυτού, αλλά και το προσωπικό του Μποδοσάκειου για την υψηλή ειδίκευσή του και την μεγάλη προσφορά του.

Για την ολοκλήρωση μιας μεγάλης και επίπονης προσπάθειας για το έργο της προσθήκης της νέας πτέρυγας, έκανε λόγο η προς η διοικήτρια των νοσοκομείων Μποδοσάκειο- Μαμάτσειο Αναστασία Μπούρτσου, καθώς όπως τόνισε, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο έργο αυτό και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Μποδοσάκη το οποίο χρηματοδότησε τις προκαταρκτικές μελέτες του έργου.

Για μια ιδιαίτερη στιγμή για την Υγεία στη Δυτική Μακεδονία έκανε λόγο η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, λέγοντας ότι σε περιόδους κρίσης πρωτίστως θα πρέπει να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια του πολίτη και το δικαίωμά του να έχει ικανοποιητική περίθαλψη. Τόνισε μάλιστα ότι το Μποδοσάκειο νοσοκομείο είναι το στήριγμα των πολιτών όλης της Δυτικής Μακεδονίας και η αναγνώρισή του δεν αρκεί μόνο με λόγια αλλά χρειάζεται να αποδεικνύεται έμπρακτα, όπως με το να διασφαλιστεί η επάρκειά του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Την χαρά του για την έναρξη αυτού του έργου εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, λέγοντας ότι αυτό καταδεικνύει το πόσο σημαντικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε μέσα από τη συνεργασία, από την κοινή προσπάθεια που υπήρξε για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα».

Παρών ήταν και ο νέος αναπλ. διοικητής του Μποδοσάκειου, Νίκος Αντωνάκης, ο ανέλαβε επίσημα χθες τα καθήκοντά του. Αναφερόμενος στο έργο επέκτασης του νοσοκομείου είπε ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την περιοχή και για το Μποδοσάκειο και δήλωσε ότι έχει πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά και ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος των προκατόχων του.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.