Ραχήλ Μακρή: Υφίστανται ψήγματα ευαισθησίας για καρκινοπαθείς εκπαιδευτικούς;



Σύμφωνα με δημοσιευμένες ιατρικές έρευνες, η προσπάθεια αποκατάστασης των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού είναι σίγουρα μια επίπονη και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Οι έρευνες πολλών ετών κατέδειξαν ότι οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην αποκατάσταση των ασθενών αυτών. Η έρευνα της επιστήμης καθιστά πρώτιστη υποχρέωση της πολιτείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μειωθούν οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες, που δύνανται να επιδεινώσουν την ανάρρωση και την ποιότητα ζωής των ασθενών της συγκεκριμένης νόσου.

Η Συγκυβέρνηση φαίνεται όμως να κωφεύει στην έκκληση εκπαιδευτικού, η οποία ζητά το αυτονόητο. Να έχει τη δυνατότητα τακτικής κλινικής και εργαστηριακής παρακολούθησης κοντά στην οικογένεια και το παιδί της, προκειμένου να δώσει την μάχη της με την ιδιαίτερα επικίνδυνη αλλά αντιμετωπίσιμη μορφή καρκίνου, από την οποία πάσχει.

Ευαισθητοποιημένη από επιστολή της εκπαιδευτικού η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να διερευνηθεί εάν η Ελληνική πολιτεία διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά ευαισθησίας για το συγκεκριμένο θέμα. Πέραν αυτού η Βουλευτής ζητά να γνωστοποιηθεί εάν υφίσταται νομικό πλαίσιο για παρόμοιες περιπτώσεις ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς ψυχικό ή και άλλο κόστος για τους συμπολίτες μας που δίνουν μάχη με καρκίνο.

Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον της πολιτείας να καλύψει το ενδεχόμενο νομοθετικό κενό και να επιλύσει με ευαισθησία και διακριτικότητα το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.