11 Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο



Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μέρα που άλλαξε τον κόσμο, η μέρα που επλήγη ανεπανόρθωτα το κύρος των ΗΠΑ, καθώς δέχθηκαν τη  μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί ως τώρα, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 8:45 11 Σεπτεμβρίου 2001 το πρωί το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας American Airlinesμε 92 επιβαίνοντες προσκρούει στο βόρειο Πύργο. Το κτίριο από τον 75ο όροφο και πάνω τυλίγεται στις φλόγες.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 11 Σεπτεμβρίου 2001, ένα δεύτερο αεροπλάνο της American Airlines με 64 επιβαίνοντες προσκρούει στο νότιο Πύργο, με την εικόνα να καταγράφεται «ζωντανά» από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να καλύψουν – χωρίς καλά καλά να γνωρίζουν και οι ίδιοι τι έχει συμβεί – την είδηση που έμελλε να αλλάξει την εικόνα του κόσμου όπως τον ξέραμε.

Το χρονικό της τραγωδίας συνεχίζεται: στις 9:43 11 Σεπτεμβρίου 2001 άλλη μία πτήση της American Αirlines, με αφετηρία την Ουάσιγκτον, προορισμό το Λος Αντζελες και 64 επιβαίνοντες προσκρούει στο Πεντάγωνο. Μέσα σε δύο περίπου ώρες από την πρόσκρουση του πρώτου αεροπλάνου, οι Δίδυμοι Πύργοι θα καταρρεύσουν καταστρέφοντας και άλλα κτίρια στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ένα τέταρτο αεροσκάφος, της Unites Airlines αυτή τη φορά θα πέσει σε ακατοίκητη περιοχή στην Πενσυλβάνια.

Παγκόσμιο σοκ

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ παγώνουν το αίμα στις φλέβες των τηλεθεατών. Μοιάζουν σκηνές από χολυγουντιανή υπερπαραγωγή αλλά δυστυχώς είναι μια σκληρή πραγματικότητα που άφησε πίσω της σχεδόν 3.000 ανθρώπους νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε το κύρος των ΗΠΑ αφού αποδείχθηκε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος ή ασφαλής μπροστά σε ένα τόσο καλά οργανωμένο τρομοκρατικό σχέδιο.

Μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι δόθηκε η ευκαιρία στις ΗΠΑ, να χτυπούν όπου θέλουν στον πλανήτη στο όνομα του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας” και επομένως το ποιος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο…

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.