Ραχήλ Μακρή: Με αόριστες υποσχέσεις και υποχωρητικότητα στις ορέξεις τις Τρόικα δεν σώζεται η ΛΑΡΚΟΣτην πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συμμετείχε η τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή και ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ.

Η κ. Μακρή, πρόεδροι συνδικάτων των εργαζομένων και άλλοι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα στο κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρίας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας αυτής.

Η κυρία Μακρή τόνισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της εταιρείας σε ένα σχήμα υπό κρατικό έλεγχο και διοικήσεις ικανές να διασφαλίσουν την κερδοφορία και τα αποθεματικά της ΛΑΡΚΟ για τις περιόδους χαμηλής τιμής του παραγόμενου προϊόντος.

Ζήτησε επίσης να υπάρξει ο κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς υφίστανται υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπογραμμίστηκε από την κ. Μακρή ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η Συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  έχουν σαφείς ευθύνες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν.

Στο επιχείρημα του κ. Σταϊκούρα ότι αποτελεί απαίτηση της Τρόικα η ενδεχόμενη μείωση προσωπικού, η κυρία Μακρή διατύπωσε το εύλογο ερώτημα της επαρκούς τεκμηρίωσης αυτού του αιτήματος. Σε ποιά μελέτη και με ποια δεδομένα μπορεί η Τρόικα να εγείρει τέτοιες απαιτήσεις ρώτησε η κ. Μακρή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι βασίστηκαν στου δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρίας, γεγονός που δεν απάντησε στο ερώτημα της Βουλευτού Ν. Κοζάνης καθώς όταν εγείρονται ερωτήματα κακοδιαχείρισης τα στοιχεία αυτά απαιτούν περαιτέρω οικονομικό έλεγχο.

Στη ΛΑΡΚΟ βασίζουν την επιβίωση τους χιλιάδες εργαζόμενοι και πολλές τοπικές οικονομίες της Χώρας μας. Οι κύριοι της Κυβέρνησης καλά θα κάνουν πριν συναινέσουν στις απαιτήσεις των ξένων εντολέων τους να αναλογιστούν σε τι εφιάλτη καταδικάζουν του ανθρώπους αυτούς. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.