«Κλέφτες κι αστυνόμοι» στην Κοζάνη! Αστυνομική καταδίωξη 4 διαρρηκτών το Σάββατο στα Πλατάνια



Με αυτοκίνητο που έφερε κλεμμένες πινακίδες διέφυγαν τέσσερις άγνωστοι δράστες, μετά από μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη της Κοζάνης, όπου ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη συνοικία «Πλατάνια» και τάραξε την ησυχία της γειτονιάς, ενώ κατά την καταδίωξη το αυτοκίνητο των δραστών χτύπησε και ακινητοποίησε το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ένας εκ των διαρρηκτών έσπευσε να προειδοποιήσει το πλήρωμα του περιπολικού ότι «έχει πιστόλι και θα πυροβολήσει», αν δεν τους ανοίξει το δρόμο να περάσουν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Οι άγνωστοι δράστες εικάζεται ότι ήρθαν από άλλη πόλη, καθώς άρχισαν την εγκληματική τους δραστηριότητα με κλοπή πινακίδων από αυτοκίνητο της Κοζάνης, ώστε να θολώσουν τα νερά. Αφού έβαλαν τις κλεμμένες πινακίδες στο δικό τους αυτοκίνητο, πραγματοποίησαν διάρρηξη σε σπίτι στην περιοχή «Πλατάνια», σηκώνοντας κυρίως κοσμήματα. Μετά μετέβησαν σε γειτονικό σπίτι το οποίο προσπάθησαν να διαρρήξουν, αλλά έγιναν αντιληπτοί από γείτονα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Έσπευσε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας και οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και όταν οι διαρρήκτες έφτασαν στη γέφυρα του κεντρικού δρόμου προς Κρόκο, έπεσαν σε περιπολικό της ΟΠΚΕ το οποίο είχε σπεύσει. Τότε το όχημα των δραστών κινήθηκε με ταχύτητα προς τα πίσω και χτύπησε και ακινητοποίησε το συμβατικό της αστυνομίας και κατάφερε να διαφύγει με κατεύθυνση προς Δρέπανο, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του. Η αναζήτηση του αυτοκινήτου με τις κλεμμένες πινακίδες συνεχίζεται, αλλά οι δράστες είτε μέσω της Εγνατίας είτε μέσω της παλιάς εθνικής οδού εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απαίτησαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν δρόμο, με την προειδοποίηση ότι θα έκαναν χρήση όπλου. «Φύγε θα πυροβολήσω, έχω πιστόλι», φέρεται να είπε ένας κακοποιός, απευθυνόμενος σε αστυνομικό. Επίσης, σημαντικό στοιχείο για την έκβαση της υπόθεσης είναι τα κλοπιμαία κοσμήματα που έκλεψαν από το πρώτο σπίτι και πάνω στον πανικό τους εγκατέλειψαν μέρος αυτών στο δεύτερο σπίτι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν. Τα αποτυπώματα στα κλοπιμαία μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα για τον εντοπισμό των δραστών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.