Ρ. Μακρή: κ. Σαμαρά αφήστε τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος και πηγαίνετε να σας κάνουν το τραπέζι με τα «ληγμένα» τρόφιμαΟ κ. Σαμαράς ανακοινώνει από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ότι φέτος αναμένεται να “επιτύχει” πρωτογενές πλεόνασμα. Η αισιοδοξία του πρωθυπουργού βασίζεται στα ταμειακά αποθέματα που ο κύριος Σταϊκούρας βαφτίζει πρωτογενές πλεόνασμα.

Αυτό που δεν μας είπε ο κ Πρωθυπουργός είναι ότι το κράτος διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα γιατί έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών των υποχρεώσεων του. Μεταξύ αυτών είναι και η επιστροφή του ΦΠΑ στις εταιρίες και η αποπληρωμή των προμηθευτών του δημοσίου.
    
Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Σαμαράς είναι ότι οι επιχειρήσεις που μαστίζονται από την υφεσιακή πολιτική της Συγκυβέρνησης μετακυλύουν τις καθυστερήσεις πληρωμής από το κράτος στους εργαζομένους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύμφωνα με στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας και του ΙΚΑ από τους 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους το 1,2 εκατομμύρια αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες. Αναφέρεται, στα ανωτέρω, ότι ειδικά στην Πάτρα οι εργαζόμενοι που δεν παίρνουν το μισθό τους στην ώρα τους ανέρχονται σε 30 με 40 χιλιάδες και κανείς δεν φαίνεται να ευαισθητοποιείται.

Φάνει πια η Κυβερνητική κοροϊδία. Σταματήστε να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους ως αριθμούς. Χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει το εισόδημα τους από την αδιέξοδη λιτότητα και εκατομμύρια εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς να αμείβονται στην ώρα τους, για να παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς στατιστικά δεδομένα στην Τρόικα.

Η ανθρώπινη ζωή δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους κυβερνώντες. Οι λύσεις που προτείνουν είναι τα “ληγμένα” τρόφιμα στους οικονομικά ασθενέστερους. Ας πάει ο Πρωθυπουργός σε μια από τις οικογένειες που δουλεύουν χωρίς να αμείβονται να του κάνουν το τραπέζι με τα ληγμένα τρόφιμα στα οποία τους οδηγεί η πολιτική του και ύστερα ας μας μιλήσει για την ευημερία των αριθμών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.