Ο Θαλάσσιος Κόσμος σας προτείνει: Γιουβέτσι με θαλασσινά!

Ο Θαλάσσιος Κόσμος σας προτείνει: Γιουβέτσι με θαλασσινά!

Υλικά:

• 1 Kg μείγμα με φρούτα της θάλασσας «Θαλάσσιος Κόσμος»
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες (ή πελτέ)
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 3 κούπες μέτριο κριθαράκι
• ελαιόλαδο
• 2 φύλλα δάφνης
• μερικές ίνες κρόκο Κοζάνης
• αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε το μείγμα με τα θαλασσινά και το αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά του. Σε σκεύος, σε καυτό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά (δάφνη, κρόκο Κοζάνης και πιπέρι). Σβήνουμε µε το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να «φουσκώσει» το κριθαράκι. Σερβίρουμε με τυρί φέτα.

Tip: το μείγμα με τα φρούτα της θάλασσας μπορεί μαζί με αστακό από τα καταστήματα «Θαλάσσιος Κόσμος» να αποτελέσει ένα πολύ γευστικό συνοδευτικό οποιοδήποτε ζυμαρικού!

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.