Κοζάνη: Έρχονται… εξώσεις σε καταστηματάρχες ακινήτων του Δήμου!



Έρχονται… εξώσεις για τους καταστηματάρχες της πόλης που εκμισθώνουν ακίνητα του Δήμου Κοζάνης και δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τζέλλος! Όπως σημείωσε σχετικά, αυτό θα συμβεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με τον ίδιο να υπογραμμίσει πως μόνο 304 από τους 15 συνολικά εν λόγω καταστηματάρχες είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους:

«Δεν ξέρω αν περιμένουν να πέσει κάτι από τον ουρανό για να λύσει το πρόβλημά τους, αλλά θα πρέπει να έρθουν να πληρώσουν. Επειδή, όμως, εμείς δεν πιστεύουμε σε θαύματα, θα κάνουμε όσα προβλέπει η νομοθεσία! Ήδη είναι έτοιμη η Οικονομική Υπηρεσία και θα κάνουμε και διαταγές πληρωμής και διώξεις, αλλά και εξώσεις»!

Παράλληλα, ο Γιώργος Τζέλλος σημειώνει πως το 90% των ιδιοκτητών καφέ-μπαρ και εστιατορίων στην Κοζάνη έχει ήδη τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο στα χωριά του Δήμου. Η Δημοτική Αστυνομία, μάλιστα, και χθες βρέθηκε σε χωριά της Ελίμειας, έχοντας ήδη επισκεφθεί πολλές περιοχές, ειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες πως υποχρεούνται να καταβάλουν το ειδικό αυτό τέλος, ώστε να λάβουν άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα: «Δείξαμε μεγάλη ανοχή και έτσι έπρεπε, αλλά πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς και πρέπει να εισπράξουμε τα έσοδα που αναλογούν στο Δήμο Κοζάνης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλος.

Από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.