Πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο – Κινητοποιήσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ



Από την εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο  για τις 6 το απόγευμα, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Την Παρασκευή  το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης πραγματοποιήθηκε πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή των συνδικάτων της περιοχής. Στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου βρέθηκαν οι διαθεσιμότητες–απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η αποδυνάμωση και διάλυση του κράτους πρόνοιας, των ελεγκτικών μηχανισμών, της υγείας, της παιδείας.

Για το Σάββατο  η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.