Πρόσκληση προς τους καταστηματάρχες για τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους

1. Καλούνται οι   καταστηματάρχες των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων οι οποίοι καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους (π.χ. με τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, κλπ), χωρίς ως τώρα  να τους έχει χορηγηθεί από το Δήμο  η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια,  να καταθέσουν το αργότερο μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2013  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδος σχετική αίτηση στο Δήμο Κοζάνης, για την έκδοση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου με την καταβολή του προβλεπομένου  τέλους .Προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας είναι η δημοτική ενημερότητα  (άρθρο 285 του νόμου 3463/2006 ΔΚΚ).

2.Καλούνται επίσης, οι  καταστηματάρχες των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων στα καταστήματα των οποίων πωλούνται φαγητά, ποτά, καφέδες , αναψυκτικά κλπ., εφόσον κατά την άδεια που έχει εκδοθεί διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα, καθώς και τα μπαρ, οι καντίνες, τα τμήματα super market, και όπου πωλούνται έτοιμα φαγητά, να αποδώσουν  υπέρ του Δήμου με την υποβολή των  προβλεπόμενων  δηλώσεων (για τα έτη 2008 ως 2013) το αργότερο μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2013  το αναλογούν  τέλος 0,5% (2% ως το έτος 2008) επί των ακαθαρίστων εσόδων τους .

Η υποχρέωση αυτή καταλαμβάνει από το έτος 2011  και μετά όλες  τις κοινότητες του Δήμου.

3.Τέλος καλούνται οι καταστηματάρχες να αξιοποιήσουν τα ευεργετήματα της  απόφασης  274/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την τμηματική καταβολή ρύθμιση  των οφειλών τους  (10% προκαταβολή -36 δόσεις-ελάχιστη δόση 100€) και τη χορήγηση δημοτικής ενημερότητας

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Γεώργιος Τζέλλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.