Την Π.Ε. Κοζάνης θα διασχίσει η ποδηλατοδρομία αγάπης με Κύπριους ποδηλάτες



Την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης αναμένεται να διασχίσουν το διήμερο Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 Κύπριοι ποδηλάτες, στο πλαίσιο διεξαγωγής Πανελλαδικής Ποδηλασίας με κοινωφελή σκοπό.

Η Ποδηλασία αγάπης, που ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα μέσω του φιλανθρωπικού της έργου, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η έναρξη της δόθηκε την 1 Σεπτεμβρίου 2013 από την Κομοτηνή και αναμένεται να τερματίσει στις 11 Οκτωβρίου 2013 στη Λεμεσό, διανύοντας συνολικά 3,848 χλμ.

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, προκειμένου να ενισχυθούν πολίτες που τα έχουν ανάγκη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Δήμος Εορδαίας, έχοντας ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο και ιδιαίτερα την Έγκωμη με την οποία είναι αδελφοποιημένος, ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη θέρμη στην πρωτοβουλία αυτή και καλεί τους πολίτες να δείξουν την ευαισθησία τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Οι ποδηλάτες θα βρίσκονται στα διόδια του Πολυμύλου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, μέσω των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Θεοδώρων, Βοσκοχωρίου, Αγ. Χαράλαμπου, Τετραλόφου, Καπνοχωρίου, Θυμαριάς, Κρεμαστής, Κοιλάδας, Δρεπάνου, Νέας Χαραυγής και Κοίλων θα  φτάσουν στην πόλη της Κοζάνης περίπου στις 18:30 το απόγευμα. Την επόμενη μέρα, 9 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα, ξεκινώντας στις 07:00 το πρωί θα περάσουν από Μαυροδένδρι, Ποντοκώμη, Καρυοχώρι, Αγ. Χριστόφορο, Πτολεμαΐδα, Άρδασσα, Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο, Μηλοχώρι, Φούφα και θα μετακινηθούν προς Καστοριά.

Στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας αυτής η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας παρακαλεί όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν προσφέροντας τρόφιμα αλλά και σχολικά είδη να τα παραδώσουν οι ίδιοι στην αποστολή που θα περάσει από την πλατεία του κάθε χωριού ή να απευθύνονται στις Τοπικές Κοινότητες του δήμου Εορδαίας ως εξής:

1. Για τις τοπικές κοινότητες Καρυοχωρίου, Αγίου Χριστοφόρου μέχρι τις 10 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου.
2. Για τη δημοτική κοινότητα Πτολεμαϊδας μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Πτολεμαίδας.
3. Για τις τοπικές κοινότητες Άρδασσας, Κρυόβρυσης, Αναρράχης, Εμπορίου, Μηλοχωρίου και Φούφα μέχρι τις 12 το μεσημέρι  της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου.

Από τα είδη που θα συγκεντρωθούν το 1/3 θα αποσταλεί στην Κύπρο, ενώ τα 2/3 θα διανεμηθούν σε πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μέσω των υπηρεσιών των
δήμων Κοζάνης και Εορδαίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 24613-51121 και  24613-51314 για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, 2461029843 Οργανισμός Πολιτισμού για το Δήμο Κοζάνης και 24630-22857 Γρ. Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στ. Μπίγκα και 24633-50103 Γρ. Δημοσίων Σχέσεων κ. Γ. Ασπράγκαθο για το Δήμο Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.