Πρωτιά του Δήμου Βοΐου στις εγκρίσεις ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ – Αυξήθηκαν δομές και ωφελούμενοι



Μία ακόμη πρωτιά σε επίπεδο έγκρισης κοινωνικών δομών εξασφάλισε ο Δήμος Βοΐου, καθώς κατάφερε να εγκριθεί από την ΕΕΤΑΑ το 100% της πρότασής του για τα ΚΗΦΗ με αποτέλεσμα από τη νέα χρονιά να λειτουργήσουν συνολικά πέντε(5) από τα εννέα(9) που εγκρίθηκαν για όλη τη Δυτική Μακεδονία. Το ύψος της χρηματοδότησης αγγίζει τα 663.000 Ευρώ για 130 ωφελούμενους της τρίτης ηλικίας, σε Σιάτιστα, Πεντάλοφο, Γαλατινή, Νεάπολη και Τσοτύλι τη στιγμή που τα υπόλοιπα ΚΗΦΗ της Περιφέρειας θα φιλοξενήσουν 100 άτομα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η δημοτική αρχή κάνει πράξη τη δέσμευση που είχε δώσει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για παροχή σοβαρών υπηρεσιών, όταν για λόγους περιορισμού των δαπανών είχε αποφασίσει το κλείσιμο συγκεκριμένων ΚΑΠΗ ανά το Δήμο που δεν λειτουργούσαν με τον πιο σωστό τρόπο στο παρελθόν.

Παράλληλα ο Δήμος Βοΐου θα λειτουργήσει τα 13 από τα 27 ΚΔΑΠ της Δυτικής Μακεδονίας, για τη νέα χρονιά, εξασφαλίζοντας την είσοδο 70 περισσοτέρων παιδιών από πέρυσι στις δομές τους.

Η επιτυχία αυτή ήρθε μετά από συντονισμένη δουλειά των υπηρεσιών της ΔΗΚΕΒΟ και των ειδικών συνεργατών του Δήμου Βοΐου, τους οποίους ευχαρίστησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θεόκλητος Γιώτης, ο οποίος παράλληλα δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής από πλευράς δημοτικής αρχής.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.