Οριστική λύση για την υδροδότηση των οικισμών του Ελλησπόντου – Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου



Υπεγράφη, έπειτα από συντονισμένες και άμεσες δράσεις της ΔΕΥΑ Κοζάνης, η πολυαναμενόμενη σύμβαση για το νέο εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης των οικισμών  Αγ. Δημητρίου, Ρυακίου, Ακρινής, Κοιλάδας, Γαλανίου, Θυμαριάς & Κρεμαστής Δήμου Κοζάνης από τον αγωγό Ερμακιάς DΝ500, που θα δώσει λύση στο ζήτημα της υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες τους κατοίκους.

Το έργο περιλαμβάνει τη διασύνδεση στον αγωγό Ερμακιάς, την κατασκευή δικτύου ύδρευσης από αγωγούς HDPE από 12,5 atm εώς 32 atm διαφόρων διαμέτρων συνολικού μήκους 5.500,00 μέτρων καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων φρεατίων απομόνωσης, ελέγχου, διακλάδωσης, εκκένωσης και αερεξαγωγών για την ομαλή λειτουργία του δικτύου. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει και όλο τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στα εξωτερικά δίκτυα των οικισμών για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο τους καθώς και την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού σε υπάρχουσες δεξαμενές και όπου αυτό απαιτείται.

Με το έργο αυτό η τροφοδοσία σε νερό των οικισμών διασφαλίζεται ποιοτικά και ποσοτικά αφού το εξωτερικό δίκτυο των οικισμών θα αποτελείται εξολοκλήρου από αγωγούς HDPE, θα είναι πλήρως καταγεγραμμένο και ελεγχόμενο, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός θα εκσυγχρονιστεί για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο της λειτουργίας και την άμεση αποκατάσταση των ενδεχόμενων βλαβών έτσι ώστε να περιοριστούν σημαντικά οι διαρροές και η παράνομη κατανάλωση και να παρέχεται ικανοποιητική ποσότητα νερού για να καλύψει τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων με ταυτόχρονη ποιοτική αναβάθμιση της υδροδότησης των οικισμών χωρίς περιβαλλοντικές και υγειονολογικές συνέπειες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» ΕΣΠΑ, είναι προϋπολογισμού 942.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Δείτε τι δήλωσαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης και η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου :

 

Κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στους οικισμους του Ελλησπόντου from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.