ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου: Ο θάνατος τον βρήκε στο μεροκάματο!



Στη μάχη για το μεροκάματο άφησε την τελευταία του πνοή ένας 55χρονος εργαζόμενος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο χώρο εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου εργαζόταν σε εργολάβο καθαριότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τα αίτια του θανάτου είναι παθολογικά, αλλά το τραγικό είναι ότι το θύμα συνέχιζε να εργάζεται αν και οι γιατροί του είχαν συστήσει αποχή από την εργασία, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο 55χρονος Κ.Κ. από την Κοζάνη, εντοπίστηκε νεκρός από τον επιτηρητή του σπαστήρα λιγνίτη, χθες στις 10.15 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο καμαρίνι του, όπου ήταν καθισμένος στην καρέκλα του. Όπως όλα δείχνουν είχε προηγηθεί αιμόπτυση, καθώς στο στόμα του υπήρχαν αίματα, ενώ κηλίδες αίματος βρέθηκαν και στο πάτωμα.

Ο θάνατος του άτυχου εργαζόμενου επήλθε στο τελευταίο μισάωρο από την ώρα που βρέθηκε νεκρός, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, στις 9.45 είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με συνάδελφό του και τον κάλεσε στο καμαρίνι του να πιουν καφέ.

Ειδοποιήθηκε η νοσοκόμα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και το ασθενοφόρο του σταθμού, με το οποίο ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης. Σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρών στα επείγοντα περιστατικά, ο άτυχος εργαζόμενος πρέπει να πέθανε από «πνευμονική εμβολή». Όπως έγινε μάλιστα γνωστό είχε νοσηλευτεί πριν από δύο μήνες στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και οι γιατροί του είχαν συστήσει ξεκούραση και αποχή από την εργασία. Όμως λόγω των πιεστικών οικονομικών προβλημάτων, ο ηλικιωμένος εργαζόμενος συνέχιζε να δουλεύει, στις πιο σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, αν και κατά την πρώτη ιατρική εκτίμηση είναι παθολογικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.