Η γιορτή φακής στη Βροντή – Δείτε το βίντεο



Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου, η γιορτή φακής στη Βροντή του Δήμου Βοΐου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντής- Λευκαδίου και τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας αλλά και του Δήμου Βοΐου.

Η γιορτή της φακής έχει σαν στόχο την προβολή και την προώθηση του μοναδικού αυτού προϊόντος της Βοϊακής γης, το οποίο καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια απ’ όλο και περισσότερους παραγωγούς, τονώνοντας έτσι το εισόδημα αρκετών οικογενειών της περιοχής.

Ο κόσμος που βρέθηκε στις εκδηλώσεις είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη φακή των παραγωγών, ενώ στη συνέχεια χειροκρότησε τα χορευτικά συγκροτήματα του Τσοτυλίου, της Ομαλής, της Γλυκοκερασιάς και των Αμπελοκήπων- Μενεμένης από τη Θεσσαλονίκη.

Στο μήνυμά της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, τόνισε την προσπάθεια στήριξης των τοπικών προϊόντων της περιοχής με πρόγραμμα προβολής ύψους 10.000 ευρώ, ενώ απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος Μενεμένης- Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, συνεχάρη όσους είχαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.