Ολοκληρώνεται το 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης με την παράσταση της όπερας του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας»



Ολοκληρώνεται απόψε το 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης με την επαναληπτική παράσταση της όπερας του Henry Purcell  “Διδώ και Αινείας” στο εργοστάσιο Κική. Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον Παναγιώτη Αδάμ και τη μουσική διεύθυνση ανέλαβε η Ζωή Τσόκανου η οποία κατάγεται από την περιοχή της Κοζάνης αλλά ζει και εργάζεται στην Ζυρίχη. Τα σύνολα και τους τραγουδιστές προετοίμασαν η Έμη Τσιούρα, η Μαρίνα Βουλογιάννη και η Ελένη Λιώνα.

Το έργο είναι γραμμένο το 1688 και παραμένει ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπητά έργα της μπαρόκ εποχής και οι μαθητές του Σεμιναρίου το απέδωσαν με ιδιαίτερα υψηλή πιστότητα και επαγγελματική σκηνική δράση. Στους ρόλους των πρωταγωνιστών ο Daniel Bentz και η Βάλια Μαυρίδου.

Η όλη διοργάνωση του Σεμιναρίου ανήκει στις Εκδόσεις Αναίρεσις και το Ωδείο Δημόπουλου, ενώ κρίσιμη υπήρξε η συμβολή της Επιχείρησης Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (ΕΠΤΑΚ). Το Σεμινάριο ολοκληρώνει με αυτόν τον τρόπο την οριστική του επανίδρυση και ανανεώνει την υπόσχεση επανένωσης με τα ακροατήρια της περιοχής για τον Αύγουστο του 2014.

Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 6943510661 ή στην διεύθυνση demoppp@hotmail.com

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.