Το 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης κορυφώνεται το επόμενο τετραήμερο



Το 15ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής της Κοζάνης κορυφώνεται το επόμενο τετραήμερο, μετά από μία εξαιρετική και γεμάτη από μουσικά γεγονότα εβδομάδα. Μετά από 5 βραδινές συναυλίες που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο, χθες το Σεμινάριο μετακινήθηκε στον Φιλοπρόοδο Σύλλογο όπου οι Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιώργος Τζούκας και Μανόλης Κουτσονάνος έπαιξαν ένα πρόγραμμα μεταγραφών και δικών τους συνθέσεων και στα Καραούλια Λευκοπηγής όπου σε συνδιοργάνωση με την Πνευματική Επιθεώρηση «Παρέμβαση» εμφανίστηκαν μαθητές, καθηγητές και συνεργάτες του Σεμιναρίου – η συναυλία έκλεισε με 5 τραγούδια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Σεμιναρίου Π. Δημόπουλου σε ποίηση του Παντελή Πάσχου από την Λευκοπηγή τα οποία απέδωσε ομολογουμένως έξοχα η Έμη Τσιούρα.

Απόψε, 22.8 το Σεμινάριο συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις του στον Ι. Ναό Αγ. Χριστοφόρου. Η ορχήστρα και χορωδία του Σεμιναρίου θα ερμηνεύσει το Ορατόριο του Ηaendel «Ωδή στην Αγία Καικιλία» και ένα έργο του Π. Δημόπουλου γραμμένο για την περίσταση. Θα εκτελεστούν επίσης δύο έργα του Βenjamin Britten, συνθέτη γεννημένου το 1913. Την χορωδία προετοίμασε η Έμη Τσιούρα και την ορχήστρα θα διευθύνει ο Δ. Δημόπουλος.

Στις 23.00, στο θεατράκι Οχληρών θα εμφανιστεί μία μικρή ομάδα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.  

Την Παρασκευή ακολουθεί η μαθητική συναυλία του Σεμιναρίου στο Μουσείο, και το Σαββατοκύριακο η Όπερα “Διδω και Αινείας” στο Εργοστάσιο Κική, καθώς και μια συζήτηση για την δημόσια ραδιοτηλεόραση το Σαββατο απόγευμα στο Μουσείο.  

Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 6943510661 ή στην διεύθυνση demoppp@hotmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.