Σκληρές εικόνες: Παιδάκια ξεψυχούν στη Συρία από τη ρίψη χημικών και η κυβέρνηση διαψεύδει! Βίντεο



Εικόνες φρίκης και κτηνωδίας κάνουν το γύρο του κόσμου από τη Συρία μέσω του διαδικτύου με τον Μπασάρ αλ Άσαντ να συνεχίζει να διαψεύδει σε όλους τους τόνους τη χρήση νευροπαραλητικών αερίων την στιγμή που οι εικόνες μεταδίδουν παιδιά να ξεψυχάνε με αφρούς στο στόμα και πανικόβλητους ενήλικες να προσπαθούν να τα βοηθήσουν.
 
Την ίδια ώρα η ΕΕ κωφεύει καθώς μόλις σήμερα αποφάσισε να συγκαλέσει συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, να δηλώνει ότι… «οι καταγγελίες θα διερευνηθούν».
 
Ευρωπαϊκή αντίδραση κατόπιν εορτής
 
«Είδαμε με μεγάλη ανησυχία τις πληροφορίες που αφορούν μια ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς. Τέτοιου είδους κατηγορίες θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μιας κατεπείγουσας και εις βάθος έρευνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Κ. Άστον. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει ότι η χρήση χημικών όπλων, από οποιαδήποτε πλευρά στη Συρία, είναι εντελώς απαράδεκτη» πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα δε με τον αντιπολιτευόμενο Συριακό Εθνικό Συνασπισμό πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φρικαλέες επιθέσεις του καθεστώτος του αλ Άσαντ, ενώ κατηγορούν ΗΠΑ και διεθνή κοινότητα για αδιαφορία μπροστά σε πρακτικές πλήρους κτηνωδίας, «οι οποίες» σύμφωνα με τον Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης «σκοπό δεν έχουν πλέον να τρομοκρατήσουν, αλλά κυριολεκτικά να εξοντώσουν τον συριακό λαό, δίνοντας τη χαριστική βολή στις όποιες προσπάθειες για πολιτική διευθέτηση της βαθύτατης κρίσης που ταλανίζει τη χώρα».
 
Η κυβέρνηση διαψεύδει – Οι εικόνες επιβεβαιώνουν
 
Το συριακό κράτος συνεχίζει να διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές. Η κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία, «δεν υπάρχει καμία αλήθεια» στις πληροφορίες αυτές, οι οποίες, όπως υποστήριξε σκοπό έχουν ν’ αποσπάσουν την προσοχή της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ που επισκέπτονται τη Δαμασκό από την αποστολή τους. Οι εικόνες όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη για την γενοκτονία άνευ προηγουμένου που πλέον λαμβάνει χώρα στη Συρία χωρίς οι κυβερνητικοί να κρατούν ούτε τα στοιχειώδη… προσχήματα.

«Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Έφτασαν με διεσταλμένες κόρες των ματιών τους, με παγωμένα άκρα και με αφρούς στο στόμα, τυπικά συμπτώματα των θυμάτων νευροπαραλυτικών αερίων», δήλωσε νοσοκομειακή πηγή ακυρώνοντας κάθε δεύτερη σκέψη σχετικά με την αλήθεια των ισχυρισμών του Άσαντ.

protothema.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.