3η γιορτή πατάτας στο Καπνοχώρι Κοζάνης το Σάββατο 24 Αυγούστου



Γιορτή πατάτας διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπνοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» στο πλαίσιο ενός εορταστικού τριημέρου, το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ανοίγει στις 20.00 μμ στην κεντρική πλατεία του Καπνοχωρίου Κοζάνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Agronews η πρόεδρος του συλλόγου, οδοντίατρος κυρία Αγάπη Αμαραντίδου «εκτός του γεγονότος ότι στοχεύει στην προβολή και την προώθηση του τοπικού προϊόντος των πρώην δήμων Ελλησπόντου και Υψηλάντη, είναι και μία γιορτή αφιερωμένη στους αγρότες και τις αγρότισσες όλης της περιοχής».

Στην εκδήλωση θα διατεθούν δωρεάν πεντανόστιμα πατατοεδέσματα και γλυκά από πατάτα, όλα μαγειρεμένα από τις κυρίες – μέλη του συλλόγου. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τη διατροφική αξία της πατάτας αλλά και για την καλλιέργεια, τη συγκομιδή κλπ.

Θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα και επιπρόσθετα θα μοιραστούν συμβολικά πατάτες, πάντα με τη χορηγία των αγροτών του Καπνοχωρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή, ποντιακή και λαϊκή μουσική και χορός μέχρι πρωίας.

«Καλώ και εκ μέρους του ΔΣ όλους εσάς να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στη γιορτή που ως σύλλογος πολιτισμού με εθελοντισμό, φροντίδα και αγάπη σας ετοιμάσαμε και εύχομαι την γιορτή του διεθνώς αγαπημένου προϊόντος της μάνας γης, να την αγκαλιάσουν ακόμα περισσότεροι αγρότες διότι τους τιμά και τους αφορά άμεσα».

Σας ευχαριστώ από καρδιάς,

Αγάπη Αμαραντίδου,
Πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καπνοχωρίου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.