Το αντάμωμα των Τρανοβαλτινών 2013 …η παρουσία της Ραχήλ και η …απρόσμενη βράβευση!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το “αντάμωμα” των Τρανοβαλτινών που διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρανοβάλτου, από τον τοπικό Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκαν πολλοί Τρανοβαλτινοί από όλη την Ελλάδα, οι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού και φίλοι του συλλόγου από την περιοχή που κατέκλυσαν το χώρο, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη συνέχεια.

Στο ξεκίνημα της μεγάλης γιορτής τιμήθηκαν με έπαινο και αναμνηστικά δώρα οι μαθητές -φοιτητές πλέον, 12 σε αριθμό- που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ) το 2012, για να ακολουθήσει και μια …απρόσμενη βράβευση! (* παρακάτω).

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ παρουσίασαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου.
Ακολούθησε καθολικό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, με τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Τάκη Τζήμα.

…η παρουσία της Ραχήλ

Τα βλέμματα του κόσμου τράβηξε η παρουσία της -πολυσυζητημένης- βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, που κάθισε δίπλα στο δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, τον αντιδήμαρχο Νίκο Λαζαριώτη και την πρόεδρο της Τ.Κ. Τρανοβάλτου Βάσω Παπανικοπούλου…

Ο καθένας με τις σκέψεις του, όπως αποτυπώθηκαν στο φακό…

…και η απρόσμενη …βράβευση!

Αφορά τον …υπογράφοντα, και ομολογώ ότι ήταν απρόσμενη και αιφνιδιαστική -το έμαθα μόλις το μεσημέρι της ίδιας μέρας- και δεν μπορούσα να την …αποφύγω! Γενικά δεν είμαι υπέρ των “κατά συρροή βραβεύσεων”, που αρμόζουν περισσότερο σε “τέως” και “ευδοκίμως τερματίσαντες”…

Τέλος πάντων, μου απονεμήθηκε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου Γιώργο Βητόπουλο, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, τιμητική πλακέτα για «την συμβολή στην ενημέρωση των κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων στην περιοχή των Καμβουνίων…».

Βέβαια θεωρώ εξαιρετική την τιμή που μου έγινε και τους ευχαριστώ όλους από βάθους καρδιάς…

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Υπεύθυνος Έκδοσης της τετραμηνιαίας εφημερίδας του συλλόγου Μικροβαλτινών Ν. Κοζάνης «Εν Μικροβάλτω…» & διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας  www.mikrovalto.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.