Πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Νίκου Κουρού «Στο Σκοτάδι»



Την πρώτη της επίσημη δημόσια προβολή θα πραγματοποιήσει η μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κουρού ‘’Στο σκοτάδι’’ στα πλαίσια του διαγωνιστικού τμήματος μυθοπλασίας του 3ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 9.00 μ.μ.το βράδυ στον χώρο BETON 7 στο Βοτανικό.

Η ταινία, διάρκειας 11 μόλις λεπτών, αναφέρεται στη ζωή τριών ανθρώπων που βιώνουν την κρίση και τα επακόλουθά της στην Ελλάδα του σήμερα. Γυρίστηκε στην Κοζάνη, το καλοκαίρι του 2012 με ντόπιους συντελεστές και με μηδενικό προυπολογισμό, προιόν συνεργασίας και καλής διάθεσης μιας ομάδας ανθρώπων που ήθελαν απλά  να δημιουργήσουν, χωρίς καμία ενίσχυση από δημόσιο φορέα.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Νίκου Κουρού, η φωτογραφία του Θόδωρου Χλιάπα, το μοντάζ του Μιχάλη Τεμέλκου, η μουσική του Γιάννη Παπαδημητρίου, η θεατρική και υποκριτική καθοδήγηση του Πέτρου Χουρναζίδη, κάμεραμεν οι Βασίλης Λότσιος, Ανδρέας Τζήμος και Ανέστης Γεωργιάδης, τις εναέριες λήψεις της ταινίας επιμελήθηκε ο Σάκης Μιχαηλίδης, το μακιγιάζ η Αναστασία Ναλμπάντη, ενώ την αφίσα της ταινίας φιλοτέχνησε ο Παντελής Βαλταδώρος.

Στην ταινία παίζουν με αλφαβητική σειρά : Γιάννης Αδαμίδης, Τάσος Γκλούμπος, Στεφανία Θεοδωρίδου, Νίκος Κουρού, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Πέρη Παπαντώνη, Αναστασία Παπαφωτίου, Κατερίνα Μπόσου, Αναστασία Ναλμπάντη, Κωνσταντίνα Τεντόγλου, Κατερίνα Τσιάρα και Πέτρος Χουρναζίδης.

Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε το Top Channel, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης.

Η ταινία ‘’Στο σκοτάδι’’ επιλέχθηκε να συμμετάσχει επίσης και στο 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου, τον Οκτώβρη του 2013, όπως και στο 4ο Πελοποννησιακό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο τον Δεκέμβρη του 2013.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.