Σε πύρινη κόλαση η Θάσος – Ανεξέλεγκτη η φωτιά, προσπάθειες να μην καούν οι οικισμοί Καλλιράχη, Μαριές



Στην προστασία των οικισμών της Καλλιράχης και των Μαριών κατά τη διάρκεια της νύχτας έχουν επικεντρωθεί πλέον οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που από το μεσημέρι έχει ξεσπάσει στο νησί της Θάσου, φέρνοντας στους κατοίκους τρομακτικές μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1989.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ η φωτιά  έχει κάψει περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες στρέμματα δάσους με πεύκα και πλατάνια.

Απο νωρίς το βράδυ η φωτιά εξελίσσεται σε χαράδρα και οι δυνάμεις που δίνουν τη μάχη για την κατάσβεσή της έχουν ενισχυθεί.

Η πρόσβαση όμως προς την «καρδιά» της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. Για το λόγο αυτό έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνολικά επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 59 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη και οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να την κατασβήσουν.

Ωστόσο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά «ξέφυγε» από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

tanea.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.