Πως μας πίνουν το αίμα τα κουνούπια – Δείτε το βίντεο

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τον τρόπο που ένα κουνούπι δαγκώνει το υποψήφιο θύματου. Κατά μέσο όρο, το κάθε ένα πίνει για περίπου 4 λεπτά αίμα.

Στο βίντεο εμφανίζεται μια καφέ βελόνα που προσπαθεί να εισχωρήσει σε κάτι που μοιάζει με παγάκια.

Στην πραγματικότητα, είναι το ρύγχος ενός κουνουπιού, το οποίο ψάχνει για τα αιμοφόρα αγγεία στη σάρκα ενός ποντικιού.

Αυτά τα πλάνα κατέγραψε ο Valerie Choumet και οι συνεργάτες του από το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, ο οποίος παρακολουθούσε μέσα από ένα μικροσκόπιο, ένα κουνούπι να δαγκώνει ένα ποντίκι για να πιει το αίμα του.

Η ευελιξία του ρύγχος του είναι εκπληκτική αφού η άκρη του μπορεί να λυγίσει σχεδόν σε ορθή γωνία, για να αναζητήσειμια μεγάλη περιοχή χωρίς να χρειάζεται να αποσύρει τα σαγόνια του και να ξεκινήσει από την αρχή.

“Έμεινα πραγματικά έκπληκτος », τόνισε ο James Logan από το London of School ο οποίος μελετά τα κουνούπια όταν είδε το βίντεο και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος που λειτουργεί το σώμα του εντόμου αυτού ποτέ δεν παύει να με εκπλήσσει! “

Το ρύγχος μπορεί να μοιάζει σαν ένα ενιαίο σωλήνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύπλοκο σύνολο εργαλείων, που περιβάλλεται από λεπτές ίνες ώστε να τρυπάει το δέρμα.
Η μεγάλη κεντρική βελόνα στο βίντεο είναι στην πραγματικότητα δύο παράλληλοι σωλήνες, εκ των οποίων η πρώτη αφήνει το σάλιο γύρω από το αιμοφόρο αγγείο και η δεύτερη αντλεί το αίμα.

Εντυπωσιακό είναι ότι το κουνούπι αφήνει σάλια γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία για να σταματήσει η πήξη του αίματος και να μπορεί να συνεχίσει το τσίμπημα ανενόχλητο.

Οι ανακαλύψεις αυτές υποστήριξαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νέους τρόπους για την πρόληψη ή τη θεραπεία της ελονοσίας .Επίσης , εξηγούν τις αιτίες εμφάνισης της ελονοσίας που σε κάθε περίπτωση ξεκινά από ένα τσίμπημα κουνουπιού.

tromaktiko

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.