Όλα έτοιμα για το έθιμο των καβαλάρηδων – Στήριξη της διοργάνωσης από το Ίδρυμα «Παπαγεωργίου»



Αντίστροφα μετράει και φέτος η Σιάτιστα για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, με τους καβαλάρηδες και τις παρέες τους να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αναβίωση του εθίμου.

Η Σιάτιστας φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες με τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας να ξεκινά από το πρωί στην Παναγία του Μικροκάστρου και να κορυφώνεται με τη μεγάλη παρέλαση των καβαλάρηδων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση της ΔΗΚΕΒΟ ,με τα μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής και τους εκπροσώπους των καβαλάρηδων που θα συμμετέχουν και φέτος στο έθιμο, το οποίο στηρίζει οικονομικά για άλλη μία χρονιά το Ίδρυμα «Παπαγεωργίου» με το ποσό των 13.000 Ευρώ.

Στη συνάντηση καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης και αποφασίστηκε πως την παρέλαση θα ανοίξει ο Ιππικός Όμιλος Σιάτιστας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.