Ραχήλ Μακρή: Πλήρης δικαίωση των εργαζόμενων και των θέσεων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ΕΑΒ



Με την 259/2013 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Μονομελές Πρωτοδικείο Θηβών, έκρινε σχετική προσφυγή εργαζομένων της ΕΑΒ και αποφάσισε ότι: «Δεν υπάρχει λόγος επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος ικανός να δικαιολογήσει τέτοιας έκτασης και έντασης περιορισμούς συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων».

Θυμίζουμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τις 18 Απριλίου 2013 είχαν καταθέσει την τροπολογία με γενικό αριθμό 455 και ειδικό 40 με την οποία ζητούσαν την εξαίρεση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας από το πεδίο εφαρμογής του ν. 4093/12.

Αναλυτικότερα την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 η τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή ως ειδική αγορήτρια, υποστηρίζοντας την τροπολογία είχε τονίσει: “Υπογραμμίζουμε ότι η ΕΑΒ κατέχει πρωτοποριακή θέση όχι μόνο στην εσωτερική αγορά αλλά σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, αλλά και στην εθνική άμυνα της χώρας.

Κύριο στήριγμά της αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο είναι τέλεια καταρτισμένο, καθώς κύριο κριτήριο διάρθρωσης της εργασίας στην οργανωτική δομή της επιχείρησης είναι η απαίτηση για τεχνική εξειδίκευση και κατάρτιση. Η ειδικότητα του προσωπικού αυτού μάλιστα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από την εκπαιδευτική βαθμίδα, ενώ καίριας σημασίας είναι οι πιστοποιήσεις που φέρουν οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης και αναγνωρισμένους οργανισμούς αεροδιαστημικής, μέσα από αναγνωρισμένες και εγκεκριμένες διαδικασίες.

Βασικό και απαραίτητο όπλο της διοίκησης της ΕΑΒ, ακόμη και για να συμμετάσχει απλώς σε διεθνείς διαγωνισμούς και συνεργασίες, είναι οι πιστοποιήσεις του προσωπικού της σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι οι πιστοποιήσεις αυτές ανήκουν στους εργαζόμενους προσωπικά και όχι στην εταιρεία.

Από τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΑΒ αποτελεί τη βαριά βιομηχανία με ειδικές συνθήκες εργασίας, προτείνεται η σύνδεση του μισθολογίου με αυτές τις ειδικές συνθήκες εργασίας.”

Στις 17 Ιουνίου 2013 η κυρία Μακρή επανερχόμενη στο θέμα εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα: “Η Κυβερνητική πολιτική σχεδιάζει να καταστήσει την Ελλάδα ανίκανη να κατασκευάσει ακόμα και σφαίρες.” Σε αυτό μεταξύ άλλων τόνισε: “Η πολιτική της Συγκυβέρνησης καθίσταται επικίνδυνη για τα Εθνικά Συμφέροντα της Χώρας. Στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις πέφτουν θύματα του “εφιάλτη” της σχεδιαζόμενης αποδόμησης της κρατικής υπόστασης και της υφαρπαγής αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Διοίκησης. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται και η υποβάθμιση της ΕΑΒ και κατάργηση των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.”

Η συγκυβέρνηση επέλεξε να κωφεύει. Αντίθετα η Δικαιοσύνη, με την απόφαση της, δικαίωσε τους εργαζόμενους και τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι: “Για την έκδοση της απόφασης προσμετρήθηκε και το γεγονός ότι λόγω της μαζικής φυγής εξειδικευμένου προσωπικού της ΕΑΒ, εξαιτίας των μισθολογικών μειώσεων, υπάρχει αδυναμία να εκτελέσει νέα συμβόλαια.”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.