Ραχήλ Μακρή: Σε πανικό Συγκυβέρνηση για SiemensΤην Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κυρία Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 12291/1197 Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα: “Εκπληρώνονται οι συμβατικές υποχρεώσεις των εταιρειών Siemens AG και Siemens ΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο, όπως προβλέπει το Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού;”

Μέχρι σήμερα μόνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απάντησε επίσημα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του.

Οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας και Παιδείας δεν μπορούν, δεν θέλουν ή δεν έχουν τι να απαντήσουν, παρά το γεγονός ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 126 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ότι:

“Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.”

Η Συγκυβέρνηση ενώ δεν απαντά εντός της ανωτέρω προθεσμίας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποφασίζει την κατακύρωση της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία «SIEMENS Enterprise Communications S.A» του έργου :

«Αναβάθμιση τηλεφωνικού κέντρου της E.E.T.T.». (ΑΔΑ: ΒΛ46639-35Σ)

Παράλληλα η εταιρία SIEMENS, ενώ πιθανότατα δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το Υπουργείο Υγείας, συμμετέχει κανονικά σε διαγωνισμούς και μάλιστα στις 18-4-2013 καταθέτει “Προδικαστική

Προσφυγή της εταιρείας GE HEALTHCARE και της εταιρείας SIEMENS A.E. κατά του ∆ΑΝ∆ για την Προµήθεια και Εγκατάσταση Ενός (1) Αγγειογράφου Single Plane, διακ. 33/2012, προϋπολογισθείσας δαπάνης
700.000,00€ συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ.” (ΑΔΑ: ΒΕΑΖ4690ΩΧ-6Υ4), ασκώντας το αδιαμφισβήτητο νομικό δικαίωμα κάθε εταιρίας που δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Δεν πιστεύουμε ότι αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος υποτροφιών ‘Siemens – Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ’.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Το πρόγραμμα Siemens – Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Δημοκρατίας.”

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο στοχευμένος, ουσιαστικός και εμπεριστατωμένος Κοινοβουλευτικός Έλεγχος της Βουλευτού Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή φέρνει την Κυβέρνηση σε πανικό υλοποίησης των ελάχιστων υποχρεώσεων της προς τον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να βρει κάτι να πει έστω σε κάποια από τα 29 καίρια ερωτήματα που είχαν τεθεί και απαιτούν άμεσων απαντήσεων.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.