Αυτό είναι το νεο ΜΝΗΜΟΝΙΟΤο νέο μνημόνιο είναι εδώ. Επικαιροποιήθηκε και έρχεται να φέρει ριζικές αλλαγές.

Πρώτα απ’ όλα όπως αναφέρεται ρητά το χαράτσι στα ακίνητα μένει και το 2014, όμως το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τέλη Αυγούστου θα πρέπει να φέρει τον νέο φόρο ο οποίος ως τα τέλη του Σεπτέμρη θα πρέπει να έχει κατατεθεί και να αποδίσει στο κράτος 2,7.

Υπό όρους ο νέος φόρος στα ακίνητα Μάλιστα όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο στην περίπτωση που η χώρα μας καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης ο νέος φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποδίδει 2,9 δισ.

Σε κάθε περίπτωση εάν η χώρα δεν μπορέσει να διασφαλίσει τα έσοδα που πρέπει από τον νέο φόρο ακινήτων… το χαράτσι θα μείνει ως έχει και για το 2014.

Στο νέο μνημόνιο περιλαμβάνεται ρητά και το θέμα του Δημοσίου.

Η αναφορά σε απολύσεις είναι σαφής και γίνεται λόγος για 4.000 απολύσεις ωςε το τέλος του χρόνου και 15.000 συνολικά ως το Δεκέμβριο του 2014, ενώ επαναλαμβάνεται και η δέσμευση για 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος του 2013 και άλλες τόσες μέχρι το 2014.

Στο μνημόνιο περιγράφεται η πώληση της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Probank, ενώ περιγράφεται ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση μετοχών της Eurobank.

ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία και λιμάνια πρώτα στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων 1,6 δισ. είναι η απαίτηση για φέτος από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ στα 2,7 είναι το ποσό που πρέπει να εξοικονομίσει η χώρα μας μέσα στο 2014.

ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, λιμάνια αλλά και ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ στην κορυφή του καταλόγου των αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα η χώρα δεσμεύεται σε νέο κύμα ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ, αλλά και στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

tragiko.net

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.