Απογοητευμένοι οι έμποροι του νομού από την κίνηση



Απογοητευμένοι δηλώνουν μέχρι στιγμής οι έμποροι της περιοχής από την κίνηση κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και η αρνητική ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού θεωρούνται μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που συντελούν στη μειωμένη κίνηση.

«Δυστυχώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μέσα στη δυσμενή κατάσταση, η κίνηση αυξήθηκε, αλλά πολύ λίγο και βασικά τις πρώτες ημέρες. Οσο περνούν οι μέρες φαίνεται η αδυναμία του κόσμου να κινηθεί και να ψωνίσει» λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος.

«Αιτία είναι οι μειώσεις των μισθών, η δυσάρεστη κατάσταση. Θα συνεχιστεί ο αγώνας, για να κρατηθούν οι συνάδελφοι. Θα καλέσουμε μια ακόμη φορά τον κόσμο να εμπιστευτεί τα μικρά καταστήματα για να περισώσουμε ότι υπάρχει και να βοηθήσουμε την πόλη» επισημαίνει ο κ. Καλαϊτζόπουλος και ζήτησε και τα ελάχιστα χρήματα να διατεθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Σε σχέση με την ανεργία και τις οριζόντιες απολύσεις, ο κ. Καλαϊτζόπουλος δηλώνει «είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά. Χάνονται μισθοί και οι ζωές ανθρώπων».

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στις τάξεις των εμπόρων που βλέπουν να μπαίνουν νέα λουκέτα, «μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θα εξακολουθήσουν να μπαίνουν νέα λουκέτα. Σε λίγο θα περπατάμε σε έρημους δρόμους».

Όσο για το θέμα των εφτά Κυριακών, ο κ. Καλαϊτζόπουλος δήλωσε ότι αυτές τις εφτά Κυριακές που είμαστε υποχρεωμένοι, θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε. Από ‘κει και πέρα εξαρτάται από τους εκάστοτε αντιπεριφερειάρχες με τους συλλόγους να χαράξουν μια κοινή γραμμή», ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει εισήγηση να μην ανοίξουν τα καταστήματα καμία πλέον των επτά Κυριακή, αφού με αυτό τον τρόπο μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις διευκολύνονται.  

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΥΤΙΔΗΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.