Η Ραχήλ Μακρή για την κατάργηση του Α΄ ΣΣ στην Κοζάνη



«Δεν δικαιούστε να μετατρέπετε τη χώρα σε ξέφραγκο αμπέλι, οι πολίτες και το προσωπικό του στρατού δεν είναι έρμαιο κάθε απερίσκεπτης απόφασης σας»

Για το ζήτημα της κατάργησης των σχηματισμών του Α΄ Σώματος Στρατού και της 2ης Ταξιαρχίας υποστήριξης που εδρεύουν στην Κοζάνη με μονάδες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία απάντησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Δαβάκης σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή. Ο κ. Δαβάκης επικαλέστηκε την οικονομική κρίση ως αιτία της κατάργησης των σχηματισμών τονίζοντας ότι «η τρέχουσα οικονομική και δημοσιοοικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις που επέβαλλε αυτή η κατάσταση, επέβαλλε να επανεξεταστεί η συνολική δομή των ενόπλων μας δυνάμεων προκειμένου να επιτευχθεί μαζί με το βέλτιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα και το ελάχιστο δυνατό κόστος» .

Η κ. Μακρή επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο μετάπτωσης στη νέα δομή και αξιοποίησης του προσωπικού», ενώ τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία μετατρέπεται σε «ξέφραγκο αμπέλι». «Δεν πρόκειται για έναν συγκροτημένο σχηματισμό, αλλά για μια πρωτοφανή προχειρότητα και ισοπέδωση της δομής που προστατεύει τα σύνορα με δύο χώρες αμφιβόλων πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων με την χώρα μας» επισήμανε η κ. Μακρή, ενώ αναφερόμενη στις κοινωνικές και προσωπικές συνέπειες των οικογενειών του προσωπικού στους σχηματισμούς τόνισε ότι «Οφείλετε ως Υπουργείο να προνοήσετε και για τον ανθρώπινο παράγοντα που είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν μπορεί αυτή η αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων να διαλύσει τη συνοχή οικογενειών και να τις φέρει προ τετελεσμένων καταστάσεων ανατρέποντας τους σχεδιασμούς τους και την καθημερινότητα τους».

Απαντώντας στην κ. Μακρή ο Υφυπουργός απέφυγε την ουσία των επιχειρημάτων της λέγοντας κυνικά ότι «με Υπουργική απόφαση εξειδικεύθηκαν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί και τα κριτήρια μεταθέσεων των στελεχών ενόπλων δυνάμεων. Διασφαλίζεται η όλη υπόθεση που λέγεται μετακίνηση στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού».

Η Βουλευτής Ραχήλ Μακρή θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και θα καυτηριάσει κάθε εξέλιξη που θα προβαίνει εις βάρος των συμφερόντων της περιοχής, αλλά και του αξιόμαχου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.  Οι  απαντήσεις του Υφυπουργού δεν ικανοποίησαν σε καμία περίπτωση τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί και αναμένουμε από το Υπουργείο να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που έχει ανακύψει για τη Δυτική Μακεδονία, την στήριξη των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και την ασφάλεια της Χώρας. 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.